Koronavirüs sebebiyle 2020-2021 eğitim öğretim yılı 9. 10 ve 11. sınıflar için Uzaktan Eğitim sistemi ile devam ediyor. Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi 9.Sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon eğitimi başlattı.

Koronavirüs sebebiyle 2020-2021 eğitim öğretim yılı 9. 10 ve 11. sınıflar için Uzaktan Eğitim sistemi ile devam ediyor. 12.sınıfların yüz yüze eğitime alınmasının ardından Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi diğer sınıfların da alınacağı öngörüsüyle bu yıl liseye başlayan 9.sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon eğitimi başlattı. 9.sınıfları sınıf sınıf okula çağırarak onlarla tanışıyor, okulu tanıtıyor, hedeflerini öğreniyor.

9/A sınıfı ile başlayan Uyum Eğitimi 26 kişilik sınıfta 24 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrencileri Okul Müdürü ile Psikolojik Danışman Rabia Nur Koyunoğlu karşıladı. Okul Müdürü Kadri Alay öğrencilere Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi "nin tarihini, misyonunu ve vizyonunu anlattı. Okulun birimlerini gezdirdi. Öğretmen ve personellerle tanıştırdı.

Psikolojik Danışman Rabia Nur Koyunoğlu yaptığı konuşmada :" 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı, yıllarca alıştığımız düzenden farklı bir şekilde başladı. Sizler için LGS’ye hazırlık, ortaokuldan mezun olma ve ortaöğretime başlama gibi önemli dönemlere denk gelen pandemi sürecini beraber atlatacağız. Alıştığımız düzenden farklı olsa da sizler yeni okul, yeni arkadaşlar, yeni öğretmenler, artık liseli olmak heyecanını ve bu durumların ortaya çıkardığı kaygıları yaşarken biz öğretmenleriniz olarak sizlerin yanınızdayız. Yaşadığımız bu geçici olan fakat ne kadar süreceğini bilemediğimiz dönemi ceplerinize yeni kazanımlar ekleyerek geçirmenizi istiyoruz. Bu süreçte uymanızı istediğimiz bazı kurallar var. Eğitim ortamınızı artık eviniz olduğu için evlerinizde imkânınız varsa bir çalışma odası eğer imkânınız kısıtlıysa bir çalışma köşesi oluşturmalısınız. Bu ortamın evde yaşayan diğer bireylerden, seslerden, televizyondan ve dikkatinizi dağıtacak çeşitli uyaranlardan uzak olmasına özen gösterin.

* Ders çalışırken mutlaka bir masa başında oturuyor olmalısınız. Özellikle yatarak ders çalışma şekli verimi düşürecektir.

*Canlı derslere de aynı şekilde bir masa başında, önünüzde defter kalem bulundurarak ve gerektiğinde not alarak katılmalısınız. Yüz yüze eğitimdeki ciddiyetle canlı derslere katılım sağlamalısınız. Dersleriniz sonlandığında işlenen konuları sıcağı sıcağına tekrar edip soru çözmelisiniz.

* Güne erken başlayıp, zihinlerinizin en aktif olduğu sabah saatlerini ders çalışarak, soru çözerek değerlendirmeli ve uyku saatlerinizi buna göre düzenlemelisiniz.

* Bu süreçte sosyal medyada, bilgisayar oyunlarında vb. sanal ortamlarda geçirdiğiniz vakti kısıtlamalısınız. Vaktinizi verimli kullanmaya, ders çalışmaktan artakalan vaktinizi zihninizi dinlendiren faydalı aktivitelere yönlendirmeye gayret etmelisiniz. Zaten uzaktan eğitim sürecinde yeterince ekrana maruz kaldığınız için, ders çalışma dışındaki vaktinizi olabildiğince telefon, tablet, televizyon, bilgisayar gibi ekranlardan uzak geçirmelisiniz.

* Günde 1 saat kitap okuma alışkanlığının, kişisel gelişiminize olduğu kadar okul ve üniversite sınavındaki başarılarınıza da katkı sağladığı unutulmamalıdır.

* Stres atmanıza yardımcı olacak bir hobi edinmek size her zaman iyi gelecektir.

*Öğretmenlerinizin sizlere zaman zaman vereceği ödevler dışında lise öğreniminiz boyunca kalıcı olan bazı ödevleriniz-sorumluluklarınız var!

* Her gün en az 1 saat kitap okumak.

* Her gün işlediğiniz derslerle ilgili tekrar yapıp soru çözmek.

* Her haftasonu her dersten işlediğiniz yere kadar genel tekrar amaçlı sorular çözmek.

* Çözemediğiniz soruların çözümünü öğrenmek, gerektiğinde ilgili konuya tekrar çalışmaktır ." dedi.