Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi’nin organize ettiği 8 Mart Dünya Kadınlar günü Vakfıkebir Gençlik Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.



Vakfıkebir Gençlik Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar günü programına İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta Belediye Başkanı Muhammet Balta, Garnizon Komutanı Orhan Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören de ilk konuşmayı Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yaptı.
“TÜRK KADINI TARİHİMİZİN HER DEVRESİNDE EŞSİZ FEDAKARLIK VE CEFAKARLIK GÖSTERMİŞTİR”
Belediye Başkanı Muhammet Balta,''Milli ve manevi değerlerimizin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphe yok ki kadınlarımızdır. Kadınlarımıza başta eğitimlerine önem göstermek üzere, hayatın tüm alanlarında hak ettiği değeri vermek hepimize düşen önemli bir görevdir. Bu yüzden yıl içinde bir gün kutlanan, kadınlar için önemli bir yere sahip olan bu gün sadece bir güne sığdırılmamalıdır. Günümüzde gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri de kadının bulunduğu toplumdaki özgürlüğü, saygınlığı ve yönetimdeki yeri ile belirlenmektedir. Sosyal ve ekonomik hayatın her alanında büyük fedakarlıklar gösteren ve rol üstlenen kadınlarımıza sahip çıkmalı ve hak ettikleri değeri vermeliyiz. Şanlı tarihimize baktığımızda Türk kadını tarihimizin her devresinde eşsiz fedakarlık ve cefakarlık göstermiş, cephelerde kahramanlıklarla destanlaşmış, hayatın her alanında önemli sorumluluklar almıştır. Peygamber efendimiz Hz.Muhammed (sav)'in ''Cennet annelerin ayakları altındadır''sözünün muhatabı olan kadınlar, doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan güzide değerlerimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'''nü kutluyorum''şeklinde konuştu.
“Bir toplumun gelişme düzeyinin en önemli göstergelerinden biri, kadınlardır”
Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta ise yaptığı konuşmasında; “ Ülkemizin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında büyük emekleri bulunan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel ögesidir. Türk kadını, toplumumuzun yapısını güçlendirip şekillendirerek aile birliğinin, özverinin ve sevginin kaynağı olmuştur. Türk toplumu kadına hukuksal, siyasal, toplumsal ve ekonomik haklarını kendiliğinden yasal olarak tanımış ve onu yüce bir değer olarak kabul etmiştir. Ailenin temel taşı, geleceğimizi şekillendiren, şefkatin, merhametin ve sevginin sembolü olan kadınlarımızın hayatın her alanında daha etkin rol alması, hak ettiği değeri görmesi ve yaşamımızda daha fazla söz sahibi olması için toplumun her ferdine görev düşmektedir. Bir toplumun gelişme düzeyinin en önemli göstergelerinden biri, kadınların sahip olduğu özgürlük, toplumda taşıdığı saygınlık, üretim ve yönetimdeki yeridir. Hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak‚ her tür ayrımcılığa karşı mücadele etmek‚ yalnızca kadınlarımızın değil, tüm toplumun sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri, şehit eşleri olmak üzere bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutlar, yürekleri sürekli sevgi dolu tüm kadınlarımıza saygılarımı sunarım.”Dedi.
Program, Sinevizyon gösterisi, Şiirlerin okunması, Tiyatro gösterisi ve Müzik Dinletisinin ardından sona erdi. Tonya İlçesinde yapılan kadınlar günü programının da organizasyonunu Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi yaptı.