Vakfıkebir Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu proje çalışmalarında başarısını eTwinning platformunda da sürdürmeye devam ediyor.

Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından 2019/2020 yılında yürütülen projeler değerlendirilmiş ve değerlendirme sonucunda okulda yürütülen 5 proje ''Ulusal Kalite Etiketi'' ile Avrupa'dan ortaklarla yürüttükleri 3 eTwinning projesinde yaptıkları göz doldurucu çalışmalar ise bir üst kategori olan Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.

Avrupa ve Türkiye'deki okulların birbiriyle bağlantı kurabilmesi ve proje ortaklıkları yapabilmeleri amacıyla oluşturulan eTwinning Portalına, ilk kez bu yıl katılan Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu bu başarısının gururunu yaşıyor.

“ÖĞRETMENLERİMİ VE ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Müdürü Rahmi Durmuş; “ Okulumuzda bu yıl müdür yardımcımız başkanlığında bir proje ekibi oluşturduk. Yıl boyunca proje tabanlı öğrenme modelini benimseyerek HOPO, Hayata Değer Kat, Beslenme Dostu Okul ve eTwinning projeleri yürütüldü. Hayata Değer Kat Projesinde öğrencimiz Eylül Alp il birincisi oldu. Okulumuzda Uluslararası eTwinning projesini gerçekleştiren ve mükemmelliğe ulaşarak ödüle layık görülen “En Güzeli Benim Şehrim” projesi ile müdür yardımcımız Selçuk Kahyaoğlu Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi, “T-Games” ve “eTwinning Chefs” projeleriyle öğretmenimiz Zerrin Barutçu Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi yine “Ekranı Bırak Bana Bak” projesiyle öğretmenimiz Melike Bahadır ile “Çocuğumla Öğreniyorum” projesiyle Mürüvet Albayrak öğretmenimiz Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanarak bizleri gururlandırdı. HOPO projeleriyle öğretmen ve öğrencilerimiz özveriyle çalıştılar pandemi nedeniyle proje sonuçlanamadı. Eğitim öğretim çalışmalarının yanı sıra gönüllülük esasıyla proje çalışmalarını yürüten öğretmenlerimi ve projelerde yer alan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyorum”dedi.

Avrupa ve Türkiye'deki okulların birbiriyle bağlantı kurabilmesi ve proje ortaklıkları yapabilmeleri amacıyla oluşturulan "eTwinning Projesi"  kapsamında, yürütülen yüksek standarda erişmiş projeler Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından değerlendirilerek Kalite Etiketi ile ödüllendirilmektedir. eTwinning kapsamında gerçekleştirilen projeler, ulusal çapta Ulusal Kalite Etiketi, Avrupa çapında ise Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmektedir.