Vakfıkebir-Trabzon arasında yolcu taşımacılığı yapan halk otobüsleri ile minibüsçülerin Vakfıkebir Belediyesi çatısı altında birleşme kararı alması kamuoyunda ve halk arasında olumlu hayati bir karar olarak yankı bulmuştu. Kimler bu kararı engelliyor.



Bir süre önce Vakfıkebir Minibüs durakları ve Otobüs duraklarının birleşme kararı haberini yayınlamıştık ve ilçe halkının da olumlu tepkileri karşısında artık birleşme kaçınılmaz olmuştu. Aradan geçen bunca zamana rağmen herhangi bir birleşme olmayınca halk arasında bu karara kimler tarafından engel olduğu konusunda sorular sorulmaya ve senaryolar yazılmaya başlandı. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu şunları söyledi.
“BU İŞİN MEBALİNİ KİMSEÖDEYEMEZ”
Başkan Çobanoğlu; “Birleşme kararında başta belediye başkanımız Sayın Muhammet Balta olmak üzere her iki kooperatif şoförleri ve halkımızın da birleşme yönünde olumlu tepkileri oldu ve birleşme kararı alındı. Belediye Başkanımız Muhammet Balta’nın her iki kooperatif üyelerinin birleşmesinde öncü olduğunun altını çizerek, “Başta Belediye Başkanımız olmak üzere bizler de elimizi taşın altına koyduk. Bizlerin de katkıları ile taşımacılık işlerinin artık Vakfıkebir Belediyesi’nin koordinesinde yürüyecek ve tüm mesuliyet Vakfıkebir Belediyesi’nde olacaktı. Yapılan sözleşme gereği kurallara uyulmadığı takdirde belediye tarafından cezai müeyyideler uygulanacaktı.  Bu konu da her iki kooperatif ve belediye arasında yapılacak sözleşmede yer alacak. Ayrıca iki kooperatifin birleşmesiyle birlikte ilçede birlik ve beraberlik adına yeni bir ilke imza atılmasını söz konusu. Çünkü vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet kalitesi artacak, Vakfıkebirli hemşerilerimizin daha çok yararına olacaktır. Yaptığımız tüm iyi niyetli girişimler şoför arkadaşlarımızın kazançlarının artırılması yönünde yapılan girişimlerdir. Bu bağlamda hem yolcularımız mağdur olmayacak, hem de iki durak arasında yaşanan rekabet/ yarış ortadan kalkacak, hem de kaliteli ve sürdürülebilir bir hizmet anlayışı ortaya çıkacak. Minibüsçüler 74 aracı 37’ye düşürecekler ve 11 halk otobüsü de minibüse dönüştürülerek 48 araçtan oluşan bir taşıma filosu oluşturulacak. Belediye ile sözleşmeli olarak çalışan arkadaşlarımız Trabzon’dan belli saate kadar yolcu taşıyorlar. Ama diğer minibüsler akşam geç saatlere 22.00’ye kadar yolcu taşıyorlar. Böylece Trabzon’a gidip gelen kardeşlerimiz de geç saatlerde araba bulabilme sıkıntısı yaşamayacaklar, hem de daha kaliteli hizmet almış olacaklar. Biz de onlar için çaba harcayarak hem durak yerlerine hem de kalkış saatlerine düzen getirilmesine çalışıyoruz. Bunun hem kendileri açısından, hem Vakfıkebir açısından, hem de yolcular açısından çok daha yararlı olacağına inanıyorum. Ama her ne nedense birkaç kişinin bu birleşme kararına engel olması bizleri üzüyor. Bu anlamda halkımızda, yolcularımızda mağdur oluyor. Otobüsü olan arkadaşlarımız minibüs alamıyorsa belirli bir zaman otobüsleri ile işlerini yapmaya devam edebilirler. Yarın Büyükşehir Belediyesi bizlerin kısır çekişmeleri sonucu yolcuların mağdur olmamaları için saat başı bu hatta sefer koyarsa eyvah demeyelim. Bu bağlamda bizlerden desteklerini esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Muhammet Balta başta olmak üzere diğer esnaf kuruluşlarının başkan ve temsilcilerine hem teşekkür ediyor hem de bu işin biran önce sonuçlanması için halkımızın talepleri doğrultusunda sonuçlandırılmasını bekliyoruz ” şeklinde konuştu.