Vakfıkebir’de kamu ve yerel imkanlarla önemli hizmetler yapılıyor. 2021 yılı içerisinde tamamlanacak olan proje ve hizmetlerle ilçe altın yılını yaşayacak.

Hizmetlerin son durumu ile ilgili olarak gazetemize bilgiler veren Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “İlk gün ki hizmet aşkıyla İlçemiz için gece gündüz çalışıyoruz. Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi 3 bin aileye istihdam imkanı sağlayacak. Ekmek Temalı Millet Bahçesi, Kapalı Yüzme Havuzu vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarına büyük katkılarda bulunacak ” dedi. 

“MİLLET BAHÇESİ TAMAMLANIYOR”

Başkan Muhammet Balta, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Yalıköy Mahallemiz sahilinde inşası devam eden Vakfıkebir Ekmek Temalı Millet Bahçemizde bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, millet kıraathanesi, ekmek müzesi, tematik bahçeler, mısır tarlaları, çim tepe, ahşap pergolalar ve etkinlik çayırı gibi alanlar bulunuyor.  Yapımına 2019 yılında başlanan ve dolgu alanına inşa edilen millet bahçemiz tamamlandığında yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak. Bu önemli hizmet tamamlanma aşamasına geldi. İnşallah önümüzdeki günlerde halkımızın hizmetine sunacağız.

“OSB 3 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK”

Yaklaşık olarak 3 bin kişiye iş ve aş kapısı olacak olan Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemizin yeni yolunun ve altyapısının yapım çalışmalarına başlanıldı.

“ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemizin 2018 yılında başlanılan, 2020 yılı Nisan ayı itibariyle tamamlanan altyapı projesinin ihalesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 28 Temmuz 2020 tarihinde Ankara’da yapıldı. Altyapı yapı ihalesi kapsamında; OSB alanı içerisindeki yollar, içmesuyu, atıksu, yağmursuyu ve Telekom altyapı şebekesine ait inşaat işlerinin yapım çalışmalarına başlanıldı. Ayrıca elektrik yapım işi ihalesi altyapı %50 seviyeye gelince yapılacak. 

“YENİ YOLU YAPILIYOR”

OSB’ye ulaşımı sağlayacak olan yeni yol 4,5 kilometre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde çift gidiş, çift geliş olarak ilçemizin imar planlarına işlemiştik. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından karayolları standartlarına uygun şekilde projelendirilen bağlantı yolu ile daha önce karayolları ağına alınarak 08 Ağustos 2019 tarihinde ihalesi yapılmıştı. Yeni Organize Sanayi İl Yolunun ihale değerlendirme süreci 20 Mayıs 2020 tarihi itibariyle tamamlanarak ilgili firma ile sözleşme imzalanmıştır. Proje onaylandı. Çalışmalar devam ediyor.

“EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI”

Hacıköy Mahallemizde yapılan, arsa alanı 2.045 metrekare, kapalı alanı 2.098 metrekare ve yaklaşık maliyeti: 6,5 milyon TL olan ilçe emniyet müdürlüğü binamız tamamlandı.

“YÜZME HAVUZU İNŞAATI BAŞLIYOR”

Yarı olimpik yüzme havuzunun yapımı için yüklenici firma yetkilileri ile sözleşme imzaladık.  Hürriyet Mahallesinde, Kapalı Spor Salonunun bulunduğu alanda yapılacak olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz 7 ayda tamamlanarak hizmete girecek.

“14 ŞUBAT KURTULUŞ CADDESİ PROJESİ”

14 Şubat Kurtuluş Caddemizde Peyzaj Projesi başlattık. Çalışmalar devam ediyor. Alt yapı yenilecek, doğalgaz boruları serilecek, yağmur suyu hattı, kanalizasyon boruları değişecek. Yol mozaik parke taşı olacak. Kaldırımlar mermer, granit olacak.  Engelli yolu yapılacak. Ekmek logolu özel üretim aydınlatma direkleri, ağaçlar, çöp kutuları ile bu caddemiz göz kamaştıracak Proje kapsamında bu caddemizi muhteşem bir görünüme kavuşturacağız.

“YOL ÇALIŞMALARI”

İlçemizde tarihin en büyük yol hamlesini gerçekleştirdik. Vakfıkebir Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından mahallelerimizde toplam 467 kilometre beton ve asfalt yol yapıldı. Bu yollar 146 bin m³ sanat yapısı (taş duvar) ile desteklendi. Geçtiğimiz günlerde Yıldız - Düzlük - İlyaslı Mahallelilerimize ulaşımı sağlayan grup yolunda Trabzon Büyükşehir Belediyemiz tarafından başlatılan asfaltlama çalışmaları tamamlandı. Yine Çamlık ve Çamlık Sahil Mahallerimizde asfalt yol çalışmaları yaptık. Çalışmalarımız belirlediğimiz program çerçevesinde 2021 yılında da sürecek.

“GASİLHANE YAPILIYOR”

Kemaliye Mahallesinde bulunan 112 Acil Servisimizin bulunduğu alanda Büyükşehir belediyemiz tarafından ölülerimizin yıkanacağı gasilhane yapılıyor.

“HASTANEYE OTOPARK VE TÜP GEÇİT” 

Vakfıkebir Devlet Hastanemizin arka tarafında bulunan arsada otopark ve otoparktan hastaneye geçişi sağlayacak tüp geçit inşaatının çalışmaları devam ediyor.

“PAZARYERİ PROJESİ”

Sahilde, Kemaliye Mahallesinde Yavuz Sultan Selim Camimizin arka tarafında bulunan alanda yapmayı planladığımız pazaryerimizle alakalı Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Kısa bir süre içerisinde bu projeye başlamayı planlıyoruz.

“VAKFIKEBİR’E İKİNCİ COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN MÜJDESİ”

Vakfıkebir Ekmeğimizin ardından ilçemize ikinci bir coğrafi işaretli ürünü alabilmek için 2018 yılında yaptığımız başvurumuzda süreçler tamamlanmak üzere. İnşallah önümüzdeki günlerde bu müjdeli haberi de ilçe halkımızla paylaşacağız.