Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Başarılı Gazeteciler Yarışmasının” 2018 yılı için ödül kazananları açıklandı. Trabzon Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ersen Küçük ve Yönetim Kurulu Üyeleri Genel Sekreter Ayşegül Özdoğan Yıldırım, Mali Sayman Fatih Turan ile Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Akdeniz ile tarafından açıklandı.



2018 Yılının Başarılı Gazetecileri şöyle:

1-GAZETE HABER: Meryem AKGÜN (Karadeniz)- "Devlet vermedi sütle ödediler"
2-SPOR HABERİ: Erdoğan BEKAR (Günebakış) - "Bu çocukların canı kime emanet!"
3-SPOR ARAŞTIRMA: Ali Osman YÜRÜK (Taka) - "Trabzonspor'un tarihi 95 bin dolara satılıyor"
4-SPOR RÖPORTAJ: Mehmet KARAGÖZ (Karadeniz) - "İtalya'da Napoli, Türkiye'de Trabzon"
5-GÜNCEL YAZI: Selahattin ÖZCAN (Sonnokta) - "Bayrak"
8-SPOR FOTOĞRAFI:Tahsincan DEVECİ (Taka) - "Bu kin bu öfke, bu nefret hiç yakışmadı"
9-MİZAMPAJ: Ömer SALKI (Günebakış) - "Uçak denize düşecekti"
10-HABER GÖRÜNTÜSÜ: Selçuk BAŞAR (DHA) - "Köylüler ulaşımını kayıkla sağlıyor"
11-TV HABER:Ahmet Çağlar Yıldırım (A Haber) - "86Yaşındaki Giresunlu Yakup dede Afrin operasyonuna katılmak için gönüllü oldu"
ZİYAD NEMLİ BÜYÜK ÖDÜLÜ:Mehmet Ali Yılmaz
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ:Ferrero Fındık, CEMSAN-VEİTO
SANAT ÖDÜLÜ:Osman Sınav
SPOR ÖDÜLÜ: Hekimoğlu Trabzon FK  (Celil Hekimoğlu)
TEBRİK EDİYORUM
Trabzon Gazeteciler Cemiyet Başkanı Küçük yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer vererek, “Ödül kazanan isimler yapılan oylama sonucu hakkıyla ödüle layık görülmüşlerdir. Sanat Ödülünü ünlü yönetmen Osman Sınav’a verdik. Çünkü ilimizde çekmiş olduğu ‘Sen Anlat Karadeniz’ dizisi ile Trabzon’un ekonomik, sosyal ve kültürel tanıtımına katkı vermektedir. Jüri Özel Ödülüne layık görülen Ferrero Fındık ise en önemli tarımsal ürünümüz olan fındığımızın en büyük alıcısı ve dış satımcısıdır. Sosyal sorumluluk projeleri ile başta kadın ve çocuklar olmak üzere yaşam kalitesinin yükselmesine katkı sağlaması ve bunları kamuoyu ile paylaşırken basın sektörünü önemsemesi bunun için de medya ile işbirliği sağlaması önemli bir etken olmuştur. Manisa, Düzce, Ordu, Trabzon’da sahip olduğu 7 fabrika ve işletme ile yatırıma ve istihdama katkı sağlaması türü ödüle layık görülmüştür. Cemsan – Veito ödüle layık görülen bir başka değerimizdir. Cemsan Elektrikli Cihazlar Sanayi ve Ticaret Limited Şirketitrifaze ani su ısıtıcı sistemini Türkiye’de ilk kez hayata geçirmişlerdir. 1978 yılında Vakfıkebir’de bir baba ve 3 kardeş bu işe başlamışlardır. 61 ülkeye ihracat yapmaktadırlar. Bu ülkeler arasında ABD, Kanada, İngiltere, Avrupa ve Orta Doğu Ülkelerinin tamamı olmak üzere bu işin anavatanı olan Çin’e de ürün ihraç etmektedirler. Yöremizin bu değeri de iş kapasitesi nedeniyle ödüle layık görülmüştür. Spor Ödülü’nün Hekimoğlu Trabzon FK’ya verilmesinin gerekçesi şudur, TFF 3. Ligde bu sezon 66 puanla 1. olarak tamamlayarak bir üst lig olan 2 lige çıkan Hekimoğlu Trabzon FK adına bu başarı da önemli rolü olan Celil Hekimoğlu’na ödül verilmesi uygun görülmüştür.
Öte yandan Meslekte 20 yılını doldurmuş ve basın hizmet ödülü alacak arkadaşlarımız için yapılacak olan bir çalışmanın ardından ödülleri kendilerine takdim edilecektir” diyerek ödül alan herkesi tebrik etti.