Hükümet binası önünde çelenk sunumu ile başlayan kutlama töreni Vakfıkebir Fen Lisesi Pansiyon Salonunda devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını İlçe Spor Müdürü Yunus Ali Civil yaptı ve şöyle devam etti; Bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının Samsun'da tutuşturduğu Kurtuluş Meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 103. yıldönümü. O gün Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk ve silah arkadaşlarının taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum. Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından atılan "Milli Egemenlik" ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün Türk Milletini, dünyanın dört bir yanında yangınların tutuştuğu bir devirde bu derece sağlam, bu derece azimli ve iradeli, bu derece yekpare kılan kudret;  Türk’ün kalbinde yaktığı istiklal aşkının ateşi, milli namus ve şerefin meşalesidir. Atatürk’ün Cumhuriyeti ve İstiklali emanet ettiği Türk Gençliği; sizde bizimsiniz bize emanetsiniz. Size güveniyoruz, sizler her güçlüğü gücünüzle yenecek kudrettesiniz. “Sizler” yeni Türkiye’nin genç evlatları!

Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz.

Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.” Diyor Mustafa Kemal Atatürk.

19 Mayıs; Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. 19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.

Sevgili gençler, “Siz Türk’e istiklâl aşkını veren, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin, Kara Fatmaların; Siz “Ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların;  Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Fatihlerin soyundansınız.”

Unutmayınız ki “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.”

DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI DOKTOR EROL’UN BÜYÜK BAŞARISI

Unutmayınız ki sizler: Türkiye Cumhuriyetinin temel taşısınız.

Unutmayınız ki: her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya taşınan bayrağımız, rengini, Türk evlatlarının damarlarındaki asil kandan almaktadır.

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan “Milli İrade”nin yaşatılması için hepimize ve özellikle de siz gençlere büyük görevler düşmektedir.

Atatürk, en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emanetine Cumhuriyet’e sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Birlik, beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk Genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır. Buna gönülden inanıyoruz. Sözde değil, bu özde duygularla,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını kutluyorum. Dedi.    

Programda; şiirler okundu, koro ve solo şarkılar söylendi. Oratoryo, resim, kompozisyon ile şiir dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve halk oyunları gösterileri ile tören sona erdi. Program sonunda Vakfıkebir Fen Lisesi öğrencileri Trabzonspor’umuzun 8. Şampiyonluğunu kutladı ve büyük alkış aldı. Vakfıkebir Ekmek Temalı Millet Bahçesinde yapılması planlanan etkinlikler olumsuz hava koşulları nedeniyle önümüzdeki haftaya ertelendi.

Törene; Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.