Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümünü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.


 
Çanakkale Zaferinin, Türk Milletinin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğuna vurgu yapan Çevre Komisyonu Başkanı Balta, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Çanakkale Savaşları, bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağına karşı duyulan bağlılığın ve inancın o yüksek ruh halinde bir vücut olmasıdır ki dönemin güçlü ve donanımlı ordularına karşı koyuşun, kararlılığın simgesidir. Şanlı tarihimizde unutulmaz bir yere sahip olan Çanakkale Zaferi, vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale’de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlarının, bugün Türk milletinin sahip olduğu birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu, bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiş olmasının sembolüdür.

Tıpkı 104 yıl önce Çanakkale'de olduğu gibi, 
bugün de ülkemizin de içeresin de yer aldığı bu coğrafyada benzer senaryolar uygulanmaya çalışılıyor. Ancak kararlı duruşumuz milletimizin büyük bir desteği ülkemize yönelen tehditleri bertaraf etmek ve ülkemizin bütünlüğünü korumak adına kahramanca mücadele verilmektedir. Bizler de bu süreçte bir ve beraber olarak yolumuza devam ediyoruz. Milletimiz önümüzdeki süreçte de birlik ve dayanışma içinde, aynı kararlılıkla, ülkemize, bağımsızlığına ve geleceğine sahip çıkacaktır.

Bu vesileyle 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan, kahraman şehitlerimizi rahmet, fedakâr gazilerimizi minnet ve şükran duygularımızla yâd ediyorum.”