Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli ile Vakfıkebir Kaymakamlığı tarafından Cuma namazı sonrası 1500 kişiye Aşure dağıtıldı.



İçerisinde bulunduğumuz Muharrem Ayı dolayısıyla Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli ve İlçe Kaymakamlığının organize ettiği 1500 kişilik Aşure dağıtımı Hükümet konağı önünde Cuma namazı çıkışında cami cemaati ve vatandaşlara dağıtıldı.
        Aşure dağıtımı sırasında Kaymakam Mesut Yakuta yaptığı açıklamada; Aşure gün bir gün öncesindeydi ancak Cuma Gününe ve namaz sonrasına denk getirmek için bu gün burada dağıtım yağıyoruz. Eğer Aşure gibi bir olursak beraber olursak güzel oluruz. Güçlü ve kuvvetli oluruz. Eğer ayrıştırılırsak bedelini kötü öteriz ve sonuçları kötü olur. Bizler Aşure gibi bir ve beraber olmayı tercih ediyoruz. İnşallah milletimizin birlik ve beraberliği daim olsun. Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenlere de Allah fırsat vermesin dedi.
      Aşure dağıtımında Kaymakam Mesut Yakuta ve Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Salih Birincioğlu vatandaşlara bol kepçe aşure dağıttı.
      Vatandaşlar Bizim kültürümüzde aşurenin değeri her zaman yerini koruyor. İnşallah Aşure gibi bir birimize sıkı sıkı kenetlenerek dahili ve harici düşmanlarımıza gereken dersi veririz diyerek Kaymakam Yakuta, Başkan yardımcısı Birincioğlu ile Uygulama Oteli idarecilerine teşekkür ettiler.