Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.



Başkan Muhammet Balta, mesajında şunları söyledi; “15 Temmuz, milletimizin yaşadığı en büyük ihanetlerden birinin yıldönümüdür.
Terör örgütü mensupları, yıllarca saf, temiz ve dini duyguları suiistimal ederek adaleti ve hakkaniyeti çiğneyerek ahlak dışı oyunlarla kendi mensuplarına istikbal sağladılar.  
15 Temmuz 2016’da ülkemizin yönetimini ele geçirip dış mihraklara peşkeş çekmek adına vatandaşlarımızın üzerine ateş açtılar. 
Türkiye Büyük Millet Meclisini, Cumhurbaşkanlığı Külliyesini, Şehitler Köprüsünü, meydanları, caddeleri, sokakları vicdansızca bombalandılar.
Aziz Milletimiz, ülkemizi bölmek, parçalamak ve kardeşkanı akıtmak isteyen hainlere karşı tıpkı İstiklal Marşımızda ki gibi göğsünü siper ederek tarihte eşi benzeri görülmemiş büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır.
251 canımız gözünü kırpmadan şahadete koşmuş, 2 bin 196 vatandaşımız yaralanarak, gazilik payesi kazanmıştır.
O Gün, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hep birlikte meydanlara inerek bütün Dünya’ya Türk’ün bileğinin bükülmeyeceğini ve hiçbir zaman teslim olmayacağını bir kez daha gösterdik.
Bizler, darbeye direnerek, hakka yürüyen şehitlerimiz ve kolunu bacağını bu vatan için feda eden gazilerimizin omuzlarında yükselen aziz vatanımızı şer odaklarına karşı kanımızın son damlasına kadar korumak için ecdadımıza söz verdik.
Ülkemiz üzerinde hain emeller peşinde koşanlar, 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi, bundan sonra da karşılarında milletimizi bulacaklardır.
Benzer acıların bir daha yaşanmamasının anahtarı, uyanık ve bilinçli olmak, ayrışmadan bir ve bütün kalabilmektir.
15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günümüz’de hain darbe girişiminin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir ve vatan savunmamızda canlarını feda eden tüm Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilik onuruna erişen vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.
Rabbim bizleri milli birliğimizin kıymetini bilen ve koruyanlardan eylesin. Bir daha 15 Temmuzları yaşatmasın.”