Vakfıkebir ilçesinde "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" kapsamında etkinlik düzenlendi. Havaların yağışlı olması sebebiyle ertelenen etkinlik Yalıköy Mahallesi sahilinde gerçekleştirildi. Orman Haftası etkiliğine Yalıköy İlkokulu öğrencileri de katılarak ağaç dikimi gerçekleştirdiler. Etkinliğe Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Emniyet Müdür Vekili Merthan Çelikdağ, İlçe Orman İşletme Şefi İlhan Kutanis, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. 

Vakfıkebir Orman İşletme Şefi İlhan Kutanis yaptığı açılış konuşmasında, hava muhalefeti dolayısı ile ertelenen orman haftası etkinliğine hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı. Kutanis, Bugün bu alana 70 adet sahil çamı fidanını dikeceğiz. Ormanların ülkelerin doğal güzellikleri ve ekonomik kalkınmanın temel değerlerinden olduğunu söyledi. Doğal zenginliğin korunması, geliştirilmesi ve ülke kalkınmasındaki öneminin artırılması için herkese önemli görevler düştüğünü belirten Kutanis, "Ağaç dikme çalışmalarına katılmak, çevrenin korunması konusunda sorumluluk üstlenmek her şeyden önce bir vatandaşlık görevidir. Bu bilinci çocuklarımıza da aşılamalıyız. Gelecek nesillere sağlıklı ve temiz bir çevre, yeşil bir Türkiye bırakmak temel sorumluluğumuzdur." diye konuştu.

"VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAHALLE SEÇİM SONUÇLARI" "VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAHALLE SEÇİM SONUÇLARI"

“İNSANOĞLU HER ZAMAN HER FIRSATTA MUTLAKA BİR YERE BİR BİTKİ DİKMELİ”

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta; “Güzel bir etkinlikle beraberiz. Gerçekten çevreye duyarlı olmak, çevremizi korumak, yeşillenmesine katkıda bulunmak günümüz için çok önemli bu bölgede millet bahçesi var. Hemen yan tarafınızda güzel bir alan. İlerleyen süreç de inşallah bu bölgedeki projelerimiz tamamlandığı zaman bu bölgede yürüyüş ve piknik alanı olacak. Şu an dikilen ağaçlar sayesinde Temelini de sizler atmış oluyorsunuz. Bugün birlikte bunu gerçekleştireceğiz. İlerde inşallah diktiğiniz ağaçların gölgesinde gelip serinleyeceksiniz. Bizlerde ömrümüz olursa sizlerle birlikte olacağız. Ama insanoğlu her zaman her fırsatta mutlaka bir yere bir bitki dikmeli. Çevreye bu anlamda katkı da bulunmalıdır. Etkinlikten dolayı Orman İşletme Şefimize ve yetkilere çok teşekkür ediyoruz. Sizlerinde burada olmayan diğer arkadaşlarınıza anlatıp çevreci olmasına katkı sağlayacağınızı umuyorum. Tekrar hayırlı olsun diyorum dedi.”

“İLÇEMİZİN 15 TEMMUZ HATIRA ORMANINI BURADA YAPACAĞIZ”

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, “Bugün burada orman haftası münasebetiyle inşallah ağaç dikim icraati gerçekleştireceğiz. Sağ olsun programımızı orman işletme şefimiz organize ettiler. Geçen hafta yağmur dolayısıyla yapamadığımız programı bu hafta icra ediyoruz. Kıymetli gençler ağaç sevgisi hepimizin içerisinde bulunması gereken çevreyi korumamız, güzelleştirmemiz ve gelecek kuşaklara bırakmamız gereken bir olgu olduğunun, bunun farkında ve bilincinde olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Burada inşallah diktiğiniz fidanları sizlerde yaşça büyüdüğünüzde göreceksiniz nasıl ağaca dönüştüğünü ve çevremizin oksijen depomuzun nasıl temizlendiğini göreceğiz. Bu arada bu programın oluşumunda emeği geçen orman muhafaza memurlarımıza ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Orman haftamızı kutluyorum. Nice orman haftası kutlamak amacıyla hep beraber birlik olacağız ve sizlerden isteğimiz mutlaka ama mutlaka bir dikili ağacınız olsun. Gittiğimiz her ilçede bunu yapmaya çalışıyoruz. Burada da orman işletme şefimiz çalışıyor burada da hatıra ormanı yapacağız. İlçemizin 15 Temmuz hatıra ormanını burada yapacağız inşallah dedi.

Etkinlik, protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından dikim alanına fidanlarının dikilmesi ve öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından sona erdi.