CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, 15 Temmuz demokrasi tarihimizin önemli bir günüdür. TBM Meclisi sabaha kadar çalışarak darbecilere karşı dik durarak onurunu korumuştur dedi.
 
CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Keskin, 15 Temmuz demokrasi tarihimizin önemli bir günüdür. 15 Temmuz akşamı TSK içinde yuvalanan bir çete kurulu Türk demokrasisine darbe yapmak istedi. 240 şehidimiz var. 240 demokrasi şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar bizim demokrasi tarihimizdeki altın sayfalarda yerlerini aldılar. Onları unutmayacağız, unutturmayacağız.
TBMM sabaha kadar çalışarak darbecilere karşı dik durarak onurunu korumuştur. Parlamentoda grubu bulunan dört siyasi partinin liderleri ve milletvekilleri darbeye karşı açık net bir tavır koymuşlardır.
Ama geçen zaman içerisinde maalesef 15 Temmuz’a nasıl geldiğimizi doğru teşhis edebilmiş değiliz, bu musibetten ders çıkarabilmiş değiliz.
AKP; Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmaya devam ediyor, milleti ayrıştırmaya devam ediyor.
Devletin inşasında liyakat sistemini esas almamaya devam ediyor.
FETÖ anlayışı ile tam demokrasi ile mücadele edebiliriz. Biz ne darbe ne dikta, yaşasın tam demokrasi diyoruz. 21. yüzyılın insanı tam demokrasiye layıktır ve bunun mücadelesini vermeliyiz.
FETÖ ile mücadele Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkmakla, parlamenter sistemi güçlendirmekle olur. 15 Temmuz akşamı TBMM dik durarak, bombalar yağarken kurşunlar sıkılırken parlamentoyu terk etmedi. Darbeyi püskürttü. Bu nedenle açık ve net söylüyoruz, parlamenter sistemimizi daha da güçlendirmeliyiz.
15 Temmuz Laikliğin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Dini, inancımızı kullanarak her türlü yasa dışı işin içinde olanlar milleti nasıl kandırdılar gördük. Laiklik din ve vicdan özgürlüğü demektir. Laiklik herkesin istediği gibi inanması demektir. Laiklik inanca saygı demektir, insana saygı demektir. Bütün siyasi partilerin bu konuda daha dikkatli olması gerekir. Kula kulluk yapanların nasıl bir anlayışta olduğunu gördük.
Demokrasinin güçlenmesi için mutlaka sorgulayan, laik, demokratik, bilimsel eğitim sistemini hayata geçirmemiz gerekir. Çocuklarımız, birilerinden talimat alıp onun gereğini yapmamalı. Alınan talimata en azından kendi aklında tartmalı.
AKP geçen zaman içerisinde FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkaramadı.
Dönemin MİT müsteşarı ve Genel Kurmay Başkanı’nın ifadeleri alınamadı.
CHP’nin her fırsatta FETÖ’ye destek olmakla yaptığı iftiralar onun bu konuda doğru yolda olmadığını, bu kadar ciddi bir konuyu iç siyasi malzeme olarak kullandığını ortaya koyuyor dedi.