Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan ve '2020 Yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarı gösteren 10 öğrenciye Hafızlık Belgeleri verildi.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce Trabzon İl Müftülüğü'nde gerçekleştirilen '2020 Yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarı gösteren 10 öğrenciye Hafızlık Belgeleri verildi.

Hafızlık belgesi almaya hak kazanan öğrenciler için Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu'nda  İlçe Müftülüğü tarafından  "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Burada öğrencilere hafızlık belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler takdim eden İlçe Müftüsü Recep Şahan yaptığı konuşmada; "Hafızlık müessesesi olarak ilçemiz ve bölgemiz adına gurur duyduğumuz Bölge Yatılı Kız Kursumuzda hafızlıklarını ikmal eden ve girdikleri sınavda başarı göstererek belge almaya hak kazanan kardeşlerimizi, hocalarını ve ailelerini tebrik ediyorum. Bizler sizin yetişmeniz için gece gündüz gayret ediyoruz. Anne babalarınıza, sizi yetiştiren kıymetli hocalarımıza ve bu güzide Kur’an Kursumuza maddi-manevi destek veren değerli halkımıza teşekkür ediyorum. "Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir" düsturunu kendine rehber edinerek Hamele-i Kur’an olan hocalarımızın ve talebelerinin bundan sonra da Kur’an ve İslam davasının hâdimi olmalarını Rabbimden niyâz ediyorum.” dedi.

29 Eylül 2019 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından açılışı yapılan Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda hıfzını tamamlayıp hafızlık tespit sınavına girerek başarılı olan ve belge alan öğrencilerimizin isimleri şöyle:

Huvayda Yılmaz, Sara Yılmaz, Sümeyye Yılmaz, Zühret Yolcu, Nisanur Yamak, Beyzanur Çolak, Ayşegül Albayrak, Büşra Acer, Ayşe Yayla, ve Elif Beyza Çimşit