Tonya İlçesi’nde doğuştan yürüme engelli olan Esra Sağlam’ın(10) ailesi, kızlarının yürüyebilmesi için ameliyat olması gerektiğini, ameliyat masrafları içinde 60 bin liraya ihtiyaçları olduğunu belirterek, hayırseverlerden yardım istedi.

Tonya ilçesi Karaağaçlı Mahallesi’nde oturan Cevat(47) ve Fatma(39) Sağlam çiftinin kızı, yürüme engelli olarak dünyaya geldi.

Sağlam çifti yürüme engelli kızlarını tedavi ettirebilmek için Trabzon’da birçok doktora götürdü. Trabzon’da Esra’ya çare bulamayan aile araştırma yaparak kızları Esra’nın İstanbul’daki özel bir hastanede ameliyat olması durumunda yürüme yetisini kazanacağını öğrendi. 60 bin TL olan ameliyat ücretini karşılayamayan Sağlam ailesi, kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

ANNE SAĞLAM KIZIMIN YÜRÜMESİ TEK DİLEĞİM”

Kızı Esra'nın doğuştan yürüme engelli olduğunu belirten Fatma Sağlam, "Kızım doğuştan engelli yürüyemiyor. Birçok doktora gittim şifa bulamadım. İstanbul’da bir hastaneyi önerdiler, kızımı İstanbul’a özel hastanede doktora götürdük ameliyat için 60 bin TL istedi. Benimde o parayı ödemeye durumum yok. Eşim çalışmıyor, inşaatlarda çalışıyor. Kızımın yürümesi ve arkadaşları ile koşup oynamasıdır tek dileğim.” dedi.

Özel bir rehabilitasyon merkezi dördüncü sınıf öğrencisi olan Esra Sağlam ameliyat olup yürüyeceği günün hayalini kuruyor.

Bahçede oynayan arkadaşlarını evlerinin camından izleyen Sağlam bir gün onlar gibi oyun oynayacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

“AMELİYAT ETTİREMEDİK”

Esra’nın babaannesi Nuriye Sağlam, “Kızımız yürüyemiyor. Tedavisi için birçok doktora götürdük. Son olarak İstanbul’a götürdük, tedavisi için çok para istendiğinden ameliyat ettiremedik kızımızı.” dedi.

İstanbul’da özel bir hastanenin ortopedi ve travmatoloji polikliniğinde muayene olan Esra Sağlam’a, bilateral FVDRO ve sol DEGA bilateral medial kolon kısaltma operasyonu yapılması uygun görüldüğü bildirildi.

İletişim Bilgisi:

Cevat Sağlam: 05424611061

Mesut Sağlam: 05364531590