Tonya ilçe müftüsünün tayininin çıkması nedeniyle boş olan Tonya İlçe Müftülüğüne Hemşehrimiz Eruh ilçe müftüsü Haki Özgül atanarak görevine başladı.



Tonya İlçe Müftüsü Ebubekir Bayrak'ın Erzurum ili Aziziye ilçe Müftüsü olarak tayininin çıkması sonucu boş kalan Tonya ilçe Müftülüğüne Ordu İli Nüfusuna kayıtlı hemşehrimiz Eruh ilçe müftüsü Haki Özgül atanarak görevine başladı.
Özgül yaptığı açıklamada, İlçe müftülüğümüz olarak kapımızı herkese açık tutarak, halkımızla gönül köprüsü kurmak olduğunu belirterek, ’’Herkese eşit mesafede durarak dinimiz islâm'ın bizleri kardeş ilan ettiğini yaşayarak, örnek olarak aktaracağını” belirtti. Özgül açıklamasında, Kur’an ve sünnet’i referans alarak doğru, sağlıklı, hurafelerden arındırılmış, ahlak eksenli bilgiyi toplumun her kesimine ulaştırmaya çalışmak ve Sosyal hizmet kapsamına giren her türlü manevi desteği ibadet şuuruyla sunmak, sunulmasını sağlamaya çalışacaklarını söyleyerek, Diğer kurumlarımızla iş birliği içinde çalışarak din hizmetini başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun her katmanına ulaştırabilmek için çaba sarf edeceklerini söyledi. Özgül,  Duyarlı, çözüm üreten, cözüme odaklı ve gelişime açık olan  din görevlileri  ve personel yetiştirmek, Camiye kendini hasredip cemaatinin kendisine gelmesini bekleyen değil; özveriyle, mesûliyet bilinci içinde cemaatine giden  her geçen gün artan etkinliği ve yetkinliğiyle,  donanımlı ve verimli hizmet üreten ve sunan personel yetiştirmeye gayret sarf edeceklerini beritti.
TONYA İLÇE MÜFTÜSÜ HAKİ ÖZGÜL KİMDİR?
1972 Yılında Ordu’nun Yıldızlı Mahallesinde doğdu. İlköğrenimini aynı mahallede tamamladı.1990 yılında Ordu İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde imam-hatip olarak görev aldı. 1992-96 yılları arasında Mısır El-Ezher Üniversitesinin Tefsir ve Ulûm’ul Ku’ran Fakültesinden mezun oldu. 1997 yılında Erzincan da kısa dönem erbaş olarak vatani görevini ikmal etti.  1998 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde lisans tamamladı. 2008-2010-2012 yılları arasında hac ve umre organizasyonlarında arapça mütercim olarak görev aldı. 2009 yılında Suudi Arabistan’dan gelen Suud Kral’ının ziraât danışmanına Ordu ili gezgin arıcılık faaliyetlerinin tanıtımında yer aldı. 2012 yılında Ordu ilinin turizm ve kültürel faaliyetlerinin Arap Büyükelçilerine tanıtımında gösterdiği katkılarından dolayı Ordu Valiliği tarafından başarı ödülüyle taltif edildi. 2012-2015 Yılları arasında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Yüksek İhtisas merkezinden mezun oldu.  Aynı yıl Artvin İl Vaizi olarak atandı. Söz konusu zaman zarfında Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürlüğünü de deruhte eden hocamız başarılı çalışmalarından dolayı Artvin Valiliğince başarı ödülüne lâyık görüldü. 2015 yılında girdiği İlçe Müftülüğü sınavını kazanarak Siirt ili Eruh İlçe Müftüsü olarak atandı. Bu görevini sürdürmekte iken boş kalan Trabzon ili Tonya ilçe Müftülüğüne atanarak burada görevine başladı. Fransızca ve ( B) düzeyinde Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Tonya İlçe Müftümüze görevinde başarılar diliyoruz.