Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, ilçede devam eden çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tonya’da hummalı bir çalışmanın olduğunu ifade eden Başkan Beşel, yol çalışmalarından enerji santraline, hastane inşaatından sokak sağlıklaştırma çalışmalarına kadar Tonya’daki yatırımlarla ilgili son durumu değerlendirdi.

Belediye Başkanı Beşel, “Tonya’da tarih değişiyor, Tonya’nın kaderi değişiyor. Mesela Tonya hemen hemen bir şantiyeye dönmüş durumda. Bir yandan karayolları teşkilatı Beşikdüzü-İskenderli karayolunu bitirmiş, Tonya-İskenderli karayolunda harıl harıl çalışıyor. Düzköy- çayırbağ- Tonya yolu aynı şekilde çalışmalar devam ediyor. Tonya Erikbeli-Kürtün yolu karayolu ağına alındı projelendirme çalışması devam ediyor. Devlet su işleri fol deresi dere ıslahı çalışmalarına devam ediyor. Bunlar Tonya için tarihi yatırımlardır.”

TOKİ İNŞAATI 10 GÜN İÇİNDE BAŞLAYACAK

“Sağlık bakanlığımız 25 yatak kapasiteli görülen ancak 50 yatak kapasiteli kullanılabilecek büyük bir devlet hastanesi yapıyor. Toki teşkilatımız kentsel dönüşüm çalışmalarının yanında 157 konutun inşaatını ihale etmiş, 21 dönüm gibi bir arsa satın almış, 5-10 gün içerisinde kazma vurulup çalışmalara başlanacak. İçerisinde pazaryeri, otopark, gençlik merkezi, düğün salonu gibi üniteler olan 10 milyon üzerinde bir bedelle ihale etti yakın zamanda çalışmalara başlanacak.”

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI BİTMEK ÜZERE

“Belediyemizin güneş enerjisi inşaatı tamamlandı, yine belediyemizin yürüyüş yolu girişinde eski bir binanın kafe-restoran olarak tanzim edilmesinde inşaatımız devam ediyor. Eski jandarma karakolumuzun olduğu alana altı otopark üstü reakrasyon ve mezire alanı olarak yapılacak. Bir taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan, onun ortağı olarak Trabzon Valiliğimizden ve Büyükşehir Belediyemizden devrettiğimiz bedelle sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız hemen hemen sona erdi.”

KAPISINA TAKSİ GİTMEYEN EV KALMADI!

“Dünya değişiyor, değişmeyen tek şey değişimdir. Bende Tonya’yı 10 yıl sonra pozitif yönde çok daha değişmiş, çok daha yaşanılabilir bir yöre olarak hayal ediyorum. Tonya’da en önemli sorun yol sorunuydu. Tonya’nın arazisi jeolojik yapı bakımından heyelan bölgesidir. Çamur, batak ve kaygan bir zemine sahiptir. Dağınık bir yerleşim, bir kişinin 3 evi var, birincisi şehir merkezinde, ikincisi mezrada, üçüncüsü yaylada. Bunların hepsi şu anda belediye dâhilinde, şehir merkezinde 4500 ev olduğunu sayarsak toplamda yaklaşık olarak 13 bin eve hizmet götürüyoruz ve hepsinin de Allah’a şükürler olsun kapısına yol gidiyor. Gerek asfalt gerek beton gerekse stabilize yollarıyla kapısına taksi gitmeyecek evimiz kalmadı. Bugün turizm yatırımları kapsamında gidemediğin yer senin değildir mantığı ile hareketle turistlerimiz ve misafirlerimize ulaşım kolaylığı, ardından gün geçirme rahatlığı isterler. Kadıralak yaylasına Vakfıkebir merkezden çıkarsak hiç çamura bulaşmadan asfalt ve beton yollardan rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.”

FABRİKA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

“Tonya’da atıl vaziyette tüketilmeyen elma, armut gibi çok miktarda meyvenin değerlendirilmesine yönelik DOKA’dan bir meyve değerlendirme ünitesi bir nevi fabrika kurma çalışmalarımız devam ediyor. Süt fabrikamız çok zor durumda idi ele alındı. Foleya tesislerinde monte edilmek üzere ziplene projemiz devam ediyor. Büyükliman havzasında gelir getirecek ceviz ağaçlandırmamız devam ediyor.”

MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

“Ne zaman Salih Cora vekilimizin kapısını çaldıysam gereğini yapmıştır. Diğer vekillerimizin de ne zaman kapısını çalmışsak gereğini yapmıştırlar. Salih Cora, Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu vekillerimiz hepsi bizim vekilimiz, hepsine zaman zaman projelerimizi sunuyoruz. Ama ağırlıkla Tonyalı olduğu için işlerimizi tek elden yürütmek için Salih Cora vekilimizden rica ediyoruz. İhtiyaç olduğu zaman diğer vekillerimizi devreye sokuyoruz. Vekillerimiz hiçbir zaman bizleri yüzüstü bırakmadılar, imkânları seferber etme gayreti içerisinde oldular. Başta Salih Cora vekilimiz olmak üzere her vekilimiz bizlere azami derecede katkı sağlamak için istek ve gayret içerisindeler. Salih Cora vekilimizden fazlasıyla istifade ettik. Allah kendisinden razı olsun.”