Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu 3. Dönem mezunları için bir tören düzenledi. Tonya Meslek Yüksek Okulu’nda mezuniyet gururu.
 
Ali Koç Kültürevi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel,Tonya Meslek Yüksekokulu Müdürü İlyas Ün, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, Yüksekokulun Eski Müdürü Prof. Dr. Nuri İhsan Kalyoncu, eski Tonya Belediye Başkanı Ali Koç daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldılar.
Törende açılış konuşmasını yapan Tonya Meslek Yüksekokulu Müdürü İlyas Ün, “Yüksekokulumuzun 3. Dönem Mezuniyet Törenini kutlamanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Tonya Meslek Yüksekokulu, mücadele neticesinde ortaya çıkan bir başarıdır. Bu okulun temelinde emek vardır, azim vardır, alın teri vardır. Tonyalı olup da bu okulun yapımında emeği olmayan kimse yoktur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Yüksekokulumuz, 2014 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olup, 2015 yılında Sağlık Bakım Hizmetleri “Yaşlı Bakım” programı ile Eğitim-Öğretime başlamıştır. İlk 2 dönem sadece yaşlı bakım programından öğrenci mezun verilmiştir. 2018 yılında Yüksekokulumuza 2 yeni program olan Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü “İlk ve Acil Yardım” programı ve Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü “Fizyoterapi” programı açılmıştır. Yine aynı dönem Trabzon Üniversitesi kurulmuş olup, yüksekokulumuz yeni kurulan Trabzon Üniversitesine dahil edilmiştir. Trabzon Üniversitesi bünyesindeki yüksekokulumuz, 2018 yılı YKS yerleştirme sonuçlarına göre 3 bölümde %100 doluluk oranını yakalamıştır” dedi.
            Belediye Başkanı Osman Beşel de konuşmasında, “Tonya Meslek Yüksekokulumuz ilçemiz için bir yıldız olmuştur ve bu yıldız inşallah hiç sönmeyecektir. Bugün yüksekokulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz ülkemizin her yerinde Tonyamızı temsil edeceklerdir. Bu okulun kurulmasında büyük emeği olan Milletvekilimiz Salih Cora’ya ve emeği geçenlere ilçemiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu. Mezun olan öğrenciler adına okul birincisi Yasemin Aydın’ın konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleri verildi.