Trabzon Üniversitesi’ne bağlı Tonya Meslek Yüksekokulu, mevcut “Yaşlı Bakımı” programının yanında bu yıl bünyesi kattığı “İlk ve Acil Yardım” ve “Fizyoterapi” programları ile son günlerde adından sıkça söz ettiriyor.



Konu ile ilgili olarak Tonya MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi İlyas Ün, “Yüksekokulumuz bünyesineilk olarak 2014 yılında Sağlık Bakım Hizmetleri bölümüne bağlı “Yaşlı Bakımı” programı açılmıştır. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında 51 öğrenci alımıyla eğitim-öğretime başlanmıştır.Bu yıl itibariyleTerapi ve Rehabilitasyon bölümü“Fizyoterapi” programı ve Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü “İlk ve Acil Yardım” programı açılmış olup, her bir programa40 öğrenci olmak üzere toplamda 120 öğrenci alımı yapılacaktır. Bu programlar belirlenirken sağlık sektörünün ihtiyaçları ve mezun öğrencilerimizin istihdamı göz önünde bulundurulmuştur.
Diğer taraftan yüksekokulumuzdan başarıyla mezun olan öğrenciler, ÖSYM tarafından yapılan DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile sağlık bilimleri fakültelerine geçiş yapabilme ve neticede dört yıllık bölümlerden mezun olabilme hakkına da sahiptir.
Biraz da fiziki imkânlarımızdan bahsetmek istiyorum. Tonya Meslek Yüksekokulu’nda 8 adet tam donanımlı sınıf, 1 adet bilgisayar laboratuvarı, uygulama laboratuvarı, iş uğraşı laboratuvarı, konferans salonu ve okuma salonu bulunmaktadır. Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin barınma konusunda sıkıntı yaşamamaları için yüksekokula 50 metre mesafede Kredi Yurtlar Kurumu’na ait kız öğrenci yurdu oluşturulmuş olup, erkek öğrenciler için de Vakfıkebir ilçemizde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na ait erkek öğrenci yurdunda kontenjan ayrılmıştır.
Deneyimli akademik kadroya ve yeterli fiziki donanıma sahip yüksekokulumuz, uygulamalı eğitimleri, mesleki gelişim aktiviteleri, sosyal, kültürel ve sportif imkânlarıylabu aralar özellikle tercih döneminde üniversiteye gidecek öğrencilerimiz için önemli bir tercih ve fırsat noktası olacaktır. Bu vesileyle; yeşilin tüm tonlarını barındıran doğal yapısı, serin yaylaları,tertemiz havası, şenlikleri, sıcak ve misafirperver insanı ile adından söz ettiren ilçemiz Tonya’ya ülkemizin dört bir yanından öğrencilerimizi bekliyoruz.” dedi.