VE İLK KAZMA VURULDU
Tonya’da, yüksek standartta sağlık hizmetinin verileceği yeni devlet hastanesine kavuşacak. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Trabzon’un Tonya ilçesinde planladığı sağlık yatırımını hayata geçirmek üzere çalışmalarına hız verdi.



Proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından 50 yataklı devlet hastanesi için ihale gerçekleştirildi. Yeni devlet hastanesiyle birlikte Tonya ilçesinde yatak kapasitesi artacak. 50 yataklı planlanan hastanede, kapasite 58 yatağa kadar çıkabilecek. İlçede yaşayanların il merkezine gitmeden sağlık sorunlarına çözüm olmayı hedefleyen yeni sağlık yatırımı, sağlıkta verilen hizmet kalitesinde çıtayı yukarı taşıyacak. Yeni devlet hastanesinde, 4’ü tek yataklı, 26’sı iki yataklı olmak üzere toplam 30 nitelikli hasta odası olacak. İki blok, 6 kattan oluşacak hastanede 7 poliklinik, 1 ameliyathane, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılmış 2 görüntüleme odası yer alacak. Acil servis 12, diyaliz ünitesi 5, yanık ünitesi 2 yatakla hizmet verecek.
HASTANE HAYIRLI UĞURLU OLSUN
Yeni Tonya Devlet Hastanesi için 9 bin 300 metrekarelik bir arazinin kamulaştırılıp Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilmesini, ardından yatırım programına alınmasını sağlayan ve hastanenin yapılmasında büyük emeği olan TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, “Tonya'mıza sağlık alanında büyük bir hizmet yapıyoruz. İlçemiz modern bir hastaneye kısa sürede kavuşacak. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz. Tonya'ya hizmet yakışır. Yapacak çok işimiz, projelerimiz var. Hemşehrilerimiz hizmetin en iyisine layıktır. Yapılan hizmetler yeterli mi derseniz; Daha çok hizmet yapmak istiyoruz. Allah bize güç kuvvet verdiği sürece hizmetlerimiz devam edecek” dedi.
BAKANLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ
Hastanenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Milletvekili Cora, “Hastanemizin planlamaya alınmasını sağlayan önceki dönem sağlık bakanlarımız Sayın Recep Akdağ Bey'e ve yatırım programına alınıp projesinin ihale edilmesini sağlayan bir önceki Sayın Ahmet Demircan Bey'e, yapım ihalesinin gerçekleştirilmesini sağlayan şimdiki Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca Bey’e, bize bu konuda büyük destek veren İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Bey’e çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.