Tonya İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, ilçedeki liselerde eğitim gören öğrencilere yönelik manevi destek programları düzenliyor.



Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Haki Özgül, manevi desteğin önemine değinerek, “Her alanda gençlerimizin yanında olmalıyız, gençlerimizin sağlıklı temel dini bilgilere ulaşabilmesi noktasında azami gayret sarf etmeliyiz. Özellikle imanî ve itikadî bilgilerin yanında gusül, taharet ve özürlülük gibi durumlarda ibadetlerini nasıl ifa edebileceklerine dair onlara rehberlik etmeliyiz. Onları her türlü yıkıcı fikrî akım, yayın ve ideolojilere karşı bilinçlendirmeliyiz. Görsel medya, işitsel medya, basılı medya, internet ve sosyal paylaşım sitelerinde dolaşan yalan yanlış bilgilere karşı önlemler alarak gençlerimizi aydınlatmalıyız.” dedi.
İlçe Müftülüğünce liselerde yürütülen faaliyetlere de değinen Özgül, şöyle devam etti:
“Bu bağlamda ilçemizde bulunan liseler teker teker dolaşılıyor, kız öğrencilerimize yönelik Gençlik Koordinatörümüz Seher Koç Hocamızın öncülüğünde gençlerimiz bilgilendiriliyor. Onlara gusül abdestiyle, taharetle, özürlülük durumunda ibadetlerin nasıl ve ne şekilde yapılacağı, sağlıklı bir şekilde, Kur’an ve hadis-i şerifler referans alınarak sunumlar eşliğinde öğretiliyor, ilçe vaizlerimiz tarafından da erkek öğrencilerimiz aydınlatılıyor. Amacımız, dinimiz İslam’ı en iyi şekilde anlatmak, asıl misyonumuz olan manevi rehberlik ve danışma yani irşat hizmetlerini gönüllülük esasına dayanarak sorumluluk bilinciyle yürütebilmektir. Bu vesileyle İlçe Müftülüğü olarak sürdürdüğümüz faaliyetlerimize destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve okul müdürlerine şükranlarımızı sunuyoruz.”