Tonya’nın Kadıralak Yaylası'nda artan turizm talebi dolayısıyla yol çalışmalarına hız verilmişti. Devam eden yol yapımı artık tamamlanma aşamasına geldi.


 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora: "Kadıralak Yaylası'nı önce Tabiat Parkı ilan ederek koruma altına aldık. Şimdi ise altyapı hizmetlerini tamamlıyoruz. Kadıralak Tabiat Parkı Gelişim Projesi ile bu doğa harikasının dokusunu bozmadan turizmdeki cazibesini arttıracağız. Kadıralak'ta kır evleri, kır lokantası, kır kahvesi, piknik alanları, çadırlı kamp alanı, manzara seyir terasları, yürüyüş yolları, gölet projesi ve butik otel olacak. Yayla turizmi ile bölgenin gelişimine, sosyal ve ekonomik yapısına da katkı sağlamak istiyoruz." dedi.
 
Türkiye'nin 223.Tabiat Parkı ilan edilen Kadıralak Yaylası'nda artan turizm talebi dolayısıyla yol çalışmalarına hız verilmişti. Devam eden yol yapımı artık tamamlanma aşamasına geldi.
Kadıralak Yaylası'na ulaşım sağlayan Tonya Yeni Mahalle yolu AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın girişimleriyle 'Yeşil Yol' kapmasamında çıkarılan ödenekle tamamlandı. Yine aynı yaylaya ulaşımın sağlandığı Karşular Mahallesi güzergahı da Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezi'ne çıkarılan ödenekle betonlanıyor. Hızla devam eden yol çalışmaları tamamlandığında Tabiat Parkı ilan edilen KadıralakYaylası’nın ulaşım sorunu sona erecek. Bu şekilde yerli ve yabancı turistlerin ziyaretlerinde yaşanan ulaşım sorunları da giderilecek.
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CoraKadıralak Yaylasıyla ilgili yaptığı açıklamada: "Hizmetlerimiz hızla devam etmektedir. Kadıralak Yaylası'nı önce Tabiat Parkı ilan ederek koruma altına aldık. Şimdi ise altyapı hizmetlerini tamamlıyoruz. Kadıralak Tabiat Parkı Gelişim Projesi ile bu doğa harikasının dokusunu bozmadan turizmdeki cazibesini arttıracağız. Kadıralak'ta kır evleri, kır lokantası, kır kahvesi, piknik alanları, çadırlı kamp alanı, manzara seyir terasları, yürüyüş yolları, gölet projesi ve butik otel olacak. KalınçamGöleti ve Kadıralak Tabiat Parkı gibi turizm destinasyonlarının tamamlanmasıyla ilçemizi daha çok yerli ve yabancı turist ziyaret edecek. Yayla turizmi ile bölgenin gelişimine, sosyal ve ekonomik yapısına da katkı sağlamak istiyoruz." dedi.
Kadıralak Yaylası'ndaki yol çalışmaları hakkında bilgi veren Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, "İlçemiz son yıllarda ciddi bir turizm atağı yaptı. Bunda Kadıralak Yaylası'nın Tabiat Parkı ilan edilmesinin katkısı büyüktür. Oluşan yoğun talep nedeniyle zaman zaman ulaşım problemleri nedeniyle sorunlar yaşamıştık. Ancak bu problemi de tamamen ortadan kaldırmak üzereyiz. Tonya turizm alanlarını hem korumaya hem de geliştirmeye devam edecektir. Yol çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Kadıralak Yolu'nun yapımında gerekli ödeneği çıkartmamız için bizlere her zaman destek olan ilçemizin evladı Milletvekilimiz Sayın Salih Cora'ya ve bu yolun yapımında emeği geçen Trabzon Valisi Sayın Yücel Yavuz'a hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. " diye konuştu.