Hoşarlı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl 13. düzenlenen “Zere Yayla Şenliği’nde”  yaylacılar buluştu.  Şenlikte Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel yayla ağası seçildi.



Şenlikte Hoşarlı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Karagüzel yaptığı açılış konuşmasında; “2006 yılında itibaren geleneksel olarak düzenlemekte olduğumuz ve bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığımızın maddi katkıları, Tonya Belediyemizin destekleriyle 13. Gerçekleştirmekte olduğumuz Tonya Zere Yaylası Karabdal Şenliği, birlik beraberlik günümüze hoş geldiniz. 
Yaylamızın çevresini kaplayan ormanıyla, içinde akan deresiyle ve binlerce kişiye sunduğu doğal piknik alanıyla misafirlere kendisini hayran bırakmaktadır.  Bu doğa harikası Yaylamızı koruyalım” dedi.
Karagüzel, “Dernek faaliyetlerimiz kapsamında 4 yıllık üniversitede okuyan öğrencilerimize imkanlarımız ölçüsünde burs vermeye başladık. Şenliğimizde ağalık seçimi yapacağız ve ağalık seçiminde elde edeceğimiz geliri öğrencilerimize burs olarak vereceğiz.  Derneğimize ve şenliğimize destek veren Tonya Belediye Başkanımız Sayın Osman Beşel, hayırseverlere, sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
TONYA İLÇEMİZİN KURTULUŞU TURİZMDİR
Şenlikte yaylacılara hitaben bir konuşma yapan Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel:
“Bugün 13. gerçekleştirilen Zere Yayla Şenliği’nin daim olmasını, birlik beraberliğimiz için, kardeşliğimiz için dayanışmamız için hayırla vesile olmasını diliyorum. Ülkemizin dört bir tarafındaki tüm vatandaşlarımızı böylesine güzel, tam bir doğa cenneti olan yaylalarımızı görmeye davet ediyorum.  Karadeniz Bölgesi’nin her tarafı güzeldir. Ancak Tonya’mız bir başka güzeldir, Tonya ilçemizin kurtuluşu turizmdir” dedi.
Başkan Beşel konuşmasına şöyle devam etti: “17. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivalini gerçekleştirdik. Festivalimizde meşhur Tonya Tereyağımızın Coğrafi İşaret belgesini aldık. Tereyağımız Tonya’mız için tarihi bir kazanım, tarihi bir olay ve tarihi bir andır. Bu gurur hepimizin ve Tonya’mızındır. Bu mutluluğu bizlere yaşatan Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı değerli hemşerimiz Sayın Prof. Dr. Habip Asan Bey’e, Milletvekillerimiz Sayın Salih Cora’ya Sayın Muhammet Balta’ya ilçemiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu güzel şenliğimize katılan tüm yaylacılarımıza iyi eğlenceler diliyorum.”
Zere Yayla şenliğinde ağalık yarışması yapıldı ve Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel yayla ağası seçildi. Gün boyu devam eden şenlikte Karadeniz Bölgesi’nin sevilen sanatçıları Emine Çilingir, Hayri Yaşar Karagülle, İsmail Cumhur ve Özkan Pekin sahne olarak yaylacılara eğlenceli saatler yaşattılar.
Şenliğe ayrıca Jandarma Komutanı Semih Gümüşbaş, AK Parti Tonya İlçe Başkanı Mehmet Yakupoğlu, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci, muhtarlar, iş adamları ile yaylacılar katıldı.