Tonya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek Bayram Bekar Okuma Salonu düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi.

Hükümet Konağı ek binasının giriş katında bulunan mekanda öğrencilerin ve vatandaşların faydalanacağı bir okuma salonu oluşturuldu.
Uzun yıllar Tonya Kaymakamlığı'nda çalışan ve Tonyalıların gönlünde hoş bir seda bırakan Merhum Bayram Bekar'ın isminin verildiği okuma salonunun yapımında oğlu TOKİ Başkanı Danışmanı Osman Bekar ve Tonya Hizmet Derneği ile Tonya Kaymakamlığı'nın katkıları bulunuyor.
Açılışa AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Tonya Kaymakamı Bayram Yıldız, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Göç İdaresi İl Müdürü Ramazan Latifoğlu, iş adamı Mehmet Kurt, TOKİ Başkan Danışmanı Osman Bekar, AK Parti Tonya İlçe Başkanı Cafer Köroğlu, AK Parti Tonya İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Esmer, MHP Eski İl Başkanı Muhammet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Durmuş, muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar.
Törende açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Durmuş yaptı. Okumanın önemine değinen Durmuş, Milli Eğitim'in amacına uygun bir çalışma olduğunu ifade etti. Durmuş, "Burada günlük gazete, dergi ve bilgisayarlar öğrenci ve vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu." dedi.
Bekar ailesi adına konuşan TOKİ Başkanı Danışmanı Osman Bekar ise babasının isminin böyle bir mekanda yaşayacak olmasından duydukları memnuniyeti ifade etti.
Ayrıca Tonyalı iş adamı Mehmet Kurt, Bayram Bekar ile ilgili Tonyalıların düğünleri ve cenazeleriyle her zaman yakından ilgilenen ve hürmet gören biri olduğunu ifade ederek "Tonya her şeyin en güzelini hak ediyor. Emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.
Açılışta bir konuşma yaparak Bayram Bekar Okuma Salonu'nun Tonya'ya hayırlı olmasını dileyen AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora;  "Okuma salonu Türkiye'nin gündeminde olan Millet Kıraathanelerinin bir benzerini Tonya'da hizmete açmak bizleri memnun etmiştir. Bizim öğrencilik yıllarımızda ilçemizde böyle imkanlar yoktu. Şimdi okullarımızı Z-kütüphanelerle donattık. Bu mekânın hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okuma salonumuzun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.