Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Tonya’yı ziyaret etti, “Otobüs seferlerinden su sorununa, kanalizasyon probleminden pazar yeri sıkıntısına kadar güzel Tonya’mızın ihtiyaçlarını karşılamaya kararlıyız” dedi.



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “bütün Trabzon’a” hizmet anlayışı çerçevesinde ilçeleri ziyaret etmeyi sürdürüyor. Göreve geldiği ilk günden itibaren sık sık istişare ve ortak akıl vurgusu yapan Başkan Zorluoğlu, bu bağlamda bugün Tonya halkı ile buluştu. İlk olarak Tonya Belediyesi’ni ziyaret eden Başkan Zorluoğlu’na Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, ilçenin genel durumu hakkında bilgi verdi.
İLK KEZ BİR BAŞKAN TONYA’YA GELİYOR
Tonya’nın yıllardır çözüme kavuşmayı bekleyen sorunlarından bahseden Başkan Beşel, Tonya Belediyesi’ni ilk kez bir büyükşehir belediye başkanının ziyaret ettiğini belirterek, Başkan Zorluoğlu’na teşekkür etti. Zorluoğlu’nun Tonya ziyaretinin çok kıymetli olduğunu dile getiren Başkan Beşel, ilçenin sorunlarının çözümü noktasında da ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.
Başkan Zorluoğlu ise ilçeye dair yapmış olduğu sunum ve gayretlerinden dolayı Başkan Beşel’e teşekkür etti. Sorunları, beklentileri ve önerileri birinci ağızdan dinlemek için ilçeleri ziyaret etmeyi sürdüreceğini söyleyen Başkan Zorluoğlu, “Bütün ilçelerimizde bu programı gerçekleştiriyoruz. Ortahisar ve Araklı’da da programlarımızı yaptık, bugün de Tonya’dayız. İnşallah birkaç ay içinde bütün ilçelerimizi bu şekilde tarayıp, temel problemlerimizi öğrenmiş olacağız” dedi.
BÜYÜK ŞEHİRE, BÜYÜK YAKLAŞIM
Büyükşehir Belediyesinin ‘2020 Yılı Yatırım Programı’nı hazırladıklarını söyleyen ve bu yatırım programının ‘herkes tarafından bilinen, aleni bir program’ olacağını vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Bu sayede tüm ilçe belediye başkanları ve muhtarlarımız 2020 yılına girmeden nereye, nasıl, ne şekilde hizmet yapılacağını biliyor olacak” dedi. Büyükşehir Belediyesinin bu yeni yaklaşımı ile Tonya’nın sorunlarına 5 yıllık bir perspektif çerçevesinde çözümler üretileceğini ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Bizim perspektifimiz 5 yıllık. 5 yıllık yatırım programımızı, yıllara böleceğiz ve bu 5 yılda sizlerin dile getirmiş olduğu meseleleri inşallah çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.
TONYA’YA OTOBÜS SEFERİ MÜJDESİ
Başkan Zorluoğlu, sözlerinin devamında ilçenin otobüs sıkıntısına değindi. Tonya ve Şalpazarı dışında Trabzon’un her ilçesine otobüs seferleri olduğunu anımsatan Başkan Zorluoğlu, “Biz, Tonya ve Şalpazarı’na da otobüs seferlerini başlatacağımıza söz vermiştik. Buradan müjdeyi verelim. 20 yeni otobüs siparişi verdik. Yılbaşında inşallah teslim almış olacağız. Otobüslerimizin parası da ödendi. Şu anda üretimleri yapılıyor. İnşallah otobüslerimizi teslim aldığımızda Tonya ve Şalpazarı ilçelerimizin bu taleplerini de karşılamış olacağız” diye konuştu. Başkan Zorluoğlu ayrıca ilçeye durak yapacaklarının da sözünü verdi.
SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
Büyük Mahalle’de yaşanan su sorunu ve ilçedeki kanalizasyon problemlerinden de haberdar olduklarını anlatan Başkan Zorluoğlu, “Tonya’nın mahallelerinin projelerini topyekûn yapacağız. İmkânlar dâhilinde çalışmalarımızın bir kısmına hemen başlayacağız. Önceliklendirme noktasında ise ilçe belediye başkanlarımızın taleplerini dikkate alacağız” dedi.
Pazar yeriyle ilgili proje çalışmalarının da devam ettiğinin bilgisini veren Başkan Zorluoğlu, projelendirme tamamlandıktan sonra yapımı için süratle gerekli adımları atacaklarını vurguladı. Yol çalışmaları hususunda ise adaletli bir yaklaşım içerisinde olacaklarını söyleyen Başkan Zorluoğlu, tüm Trabzon’a hakkaniyetli ve sistemli hizmetler götürüleceğini kaydetti.
BÜYÜKŞEHİRİN HER İLÇEDE İMZASI OLACAK
Tonya’nın önemli bir turizm destinasyonu olduğundan da bahseden Zorluoğlu, yakın zamanda açılışı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Erikbeli’ndeki tesislerin ilçeye kaktı yapacağını ifade etti. İlçede yer alan Kadıralak Yaylası’nın da çok önemli bir turizm destinasyonu olabileceğini söyleyen Başkan Zorluoğlu, “Yaylamızın bazı sıkıntıları var. Burada öncelikle otopark ve tuvalet sorununun ivedilikle çözülmesi gerekiyor. Bu noktada da çalışmalarımızı sürdürüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Sorunların çözüme kavuşması konusuna bir yıllık perspektifle bakılmaması gerektiğini de dikkatlere sunan Başkan Zorluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim 5 yıl zamanımız var. Önce projeler, sonra uygulamalar olacak. Allah’ın izni ile Tonya da, diğer ilçelerimiz de imkânlarımız ölçüsünde hizmet alacak. 5 yıl sonra ilçelerimizi gezdiğimizde insanlar ‘Büyükşehirin burada nesi var’ demeyecek. İnsanlarımızın her ilçede eserlerimizi görmesi lazım ki, biz gerçek anlamda büyükşehir anlayışını bütün ilde oturtabilelim.”
MAZARET DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ
Belediye ziyaretinin ardından Başkan Zorluoğlu, ilçe muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Sorunları ve beklentileri toplantı esnasında birinci ağızdan dinleyen Başkan Zorluoğlu, “Biz mazeret değil, çözüm üreteceğiz. Seçim kampanyamızı yürütürken hep şunu söyledik: 1 Nisan’ı, başkanlık koltuğuna oturmak için değil, Trabzon’a hizmet edebilme heyecanı duyduğumuz için bekliyoruz. Dolayısıyla bu heyecan ve her zaman dile getirdiğimiz üzere hakkaniyet anlayışımız doğrultusunda ilçelerimizde ayrımcılık yapmayacak, tüm Trabzon’a eşit hizmet götüreceğiz” şeklinde konuştu.
Başkan Zorluoğlu, toplantının ardından esnaf ziyareti yaptı. Esnaf ziyareti sonrası İskenderli Mahallesi’nde de vatandaşla bir araya gelen Başkan Zorluoğlu’na programları sırasında Genel Sekreter Ahmet Adanur, Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Gün, Özel Kalem Müdür Vekili Zülfü Turan, daire başkanları ve danışmalar eşlik etti.