Tonya İlçe Müftülüğü tarafından Tonya Merkez Ulu Camii'nde, namaz kılınan yerlerin temiz tutulması, vatandaşların birbirinden rahatsız olmamaları açısından "ASKIDA ÇORAP" uygulaması başlatıldı.



Tonya İlçe Müftülüğü Tonya Merkez Ulu Camii'nde, namaz kılınan yerlerin temiz tutulması, vatandaşların birbirinden rahatsız olmaması, ayak kokusunu önlemek, camiye ıslak ve çıplak ayakla gelen cemaate daha hijyenik ortamda ibadet edilmesini sağlamak ve böylece daha huzurlu bir şekilde namaz kılınabilmesi amacıyla  'Askıda Çorap' uygulaması başlatıldı.
Bu uygulama sayesinde camiye çıplak ayakla gelen veya çorapları kirli olanlar bunları ücretsiz yenileri ile değiştirip namazını kılıyor. Cemaat, namazda kimseyi rahatsız etmeden daha temiz, koku olmadan huzurlu bir şekilde ibadet etsinler diye askıda çorap uygulaması başlatılmasından son derece memnun olduklarını ve bütün camilerde hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdiler.



"ASKIDA ÇORAP" UYGULAMASI
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Haki Özgül, emeği geçenlere şükranlarını sunduktan sonra şunları ifade etti: “Öncelikle bu teklif İlçede farkındalık oluşturabilmek için Sayın Kaymakamımız Osman Sayılır Bey’den geldi. Bizler de kurumlar arası işbirliğini daha da güçlendirmek için bu teklif ve projeyi Halk Eğitim Müdürümüz Muhammed Berberoğlu’na ilettik.  Müdür Bey’de sağ olsun standın projesini çizerek, gerçekten de güzel bir şekilde standı tasarladı. Böylece ’ASKIDA ÇORAP’ uygulamasını başlattık.” diyerek sözlerini tamamladı.