Son haftalarda alınan istikrarsız sonuçlar sebebiyle teknik direktör değişikliğine giderek Orhan Tetik'i göreve getiren Tonya Doğanspor, Sarıkamış Gençlerbirliği'ni 6-0 mağlup etti. Tonya ekibinin farklı galibiyeti camiada morallerin tavan yapmasını sağladı.

Karşılaşmanın başından sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koyan Tonya Doğanspor ilk yarıda 3, ikinci yarıda da 3 gol buldu. Yeni teknik direktör Orhan Tetik ile ilk müsabakasına çıkan Tonya temsilcisinin gollerini Erkan, Tolga (2), kendi kalesine Orhan ve Özgür ile penaltıdan Kaan attı. Bu galibiyet ile puanını 14'e çıkaran Tonya Doğanspor zirve yarışına yeniden sıkı sıkıya sarıldı.
 
Tonya Doğanspor Teknik Direktörü Orhan Tetik maç sonunda yaptığı açıklamada, “Bulunduğumuz durum takımımız açısından iç açıcı değil. Yukarından kopmak istemiyoruz.  Onun için bu karşılaşma büyük önem taşıyordu. Bugün kazanmaktan başka çaremiz yoktu ve kazandık. Tonya Doğanspor bu yöreye büyük heyecan getirdi. Bu heyecanın sonuna kadar devam etmesini istiyoruz.  Takımımı tanıyorum. Birçok oyuncu ile daha önce çalıştım. Takımımızın iki maçını da izledim. Ben geçmişi eleştirmek için buraya gelmedim. İyi bir kadromuz olduğunu düşünüyorum.  Bazı şansızlıklar nedeniyle bu duruma gelindi. Biz inşallah takımı hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.
 
SAHA: Vakfıkebir
HAKEMLER: Adem Karakaya***, Adem Uçarsu***, Metehan Ayaz***
TONYA DOĞANSPOR: Ahmet***, Murat***, Miraç***, Şafak***, Nazım Berat***,  Zafer*** (Dk.58 Hamit**), Aykut*** (Dk.70 Eren**), Kaan***, Erkan*** (Dk.84 Mustafa*), Serkan***, Tolga***
SARIKAMIŞ GENÇLERBİRLİĞİ:  Batuhan* (Dk.46 Doğukan*), Orhan*, Mehmet*, Özgür*, Ali*, Bora*, İbrahim Ethem* (Dk.46 Talip*), Burak Can Akıncı*, Ahmet*, Burak Karabıyıkoğlu* (Dk.66 Serkan*), Kemal*
GOLLER: Dk.21 Erkan, Dk.27 Orhan (k.k.), Dk. 45-65 Tolga, Dk.64 Özgür (k.k.), Dk.87 Kaan (pen) Tonya Doğanspor