Bölgesel Amatör Kümede yöremizi temsil eden Tonya Doğanspor, Kendirli Belediyespor karşısında çok önemli bir galibiyet aldı.



Kendi sahasında Kendirli Belediyespor ile karşılaştı. Ligde kalmak için çok önemli bir karşılaşmaya çıkan Trabzon temsilcisi sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı. Tonya Doğanspor’un golleri 65. dakikada Kaan Yıldırım ve 75. dakikada Erkan Kahraman’dan geldi.
Statü gereği Yakutiyespor’a 3-1 mağlup olan Araklı 1961 bu hafta itibarı ile Trabzon sıralamasında direkt olarak küme düşen takım oldu. Haftayı 3 puanla kapatan Tonya Doğanspor 2 hafta sonra Trabzon 1. Amatör’den gelecek olan takım ile Play-Out müsabakasına çıkacak. 
Tonya Doğanspor Kulübü Başkanı Zafer Cora yaptığı açıklamada, “Güzel bir mücadele ortaya koyarak sahadan galibiyetle ayrılarak futbolcularımızı ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum. Bizleri hiçbir maçta yalnız bırakmayan Kaymakamımız Osman Sayılır’a ve taraftarımıza teşekkür ederiz” dedi.
Bölgesel Amatör Lig 3. Grup’ta bitime 1 hafta kala ligde kalma yolunda Play-Out maçı oynamaya hak kazanan Tonya Doğanspor’da yüzler gülüyor. Bu hafta itibariyle ligde her şeyin netleştiğini söyleyen Tonya Doğanspor’da Teknik Patron Orhan Tetik, “Artık bizde bulunduğumuz konumu korumak için baraj maçı oynayacağız. Bu haftaki maçı da oynadıktan sonra baraj maçına yoğunlaşacağız. Maçın öneminin farkındayız. Play-Out maçını kazanarak ligde kalmayı başarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Bölgesel Amatör Kümede yöremizi temsil eden Tonya Doğanspor, Kendirli Belediyespor karşısında ligde kalma adına çok önemli bir galibiyet aldı. Temsilcimiz Tonya Doğanspor ligin son haftasında 1926 Bulacakspor ile deplasmanda karşılaşacak. 
TONYA: 2 KENDİRLİ: 0
SAHA: Vakfıkebir
HAKEMLER: Taner Tuncer***, Burak Şensoy***,Mertcan Yener***
TONYA DOĞANSPOR: Ahmet***, Tolunay***, Onur Osman***, Murat Yetimhellaç***,Eren***, Hamit***, Serkan***, Ali*** (Dk.72 Alper**), Kaan*** (Dk.83 Mücahit*), Ozan*** (Dk.68 Omar**), Erkan***
KENDİRLİ BLDSPOR: Hakan**, Umurhan**, Emre Yanık**, Ümit**, Emre Güner**, Rahchenko**, Berkan** (Dk.78 Abdurrahman*), Oğuzhan** (Dk.46 Rahman*), Boubacar Bary** (Dk.59 Recep*), Halil Rahman**, İbrahim**
GOLLER:  Dk.64 Kaan, Dk.78 Erkan (Tonya Doğanspor)