Klas 61 Spor Kulübü Derneğince düzenlenen Vakfıkebir ve Tonya ilçelerini kapsayan "Engelleri Sporla Aşıyoruz" projesi kapsamında engelli ve engelsiz gençlerin birbirleriyle kaynaşmaları amacı ile gezi düzenlendi.

Klas61 Spor Kulübü Derneğince düzenlenen Vakfıkebir ve Tonya ilçelerini kapsayan "Engelleri Sporla Aşıyoruz" projesi kapsamında engelli ve engelsiz gençlerin birbirleri ile kaynaşmaları amacı ile düzenlenen gezi büyük ilgi görüyor. Dernek Başkanı Özgür Türkyılmaz gezi ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.
"ENGELLİ ve ENGELSİZ GENÇLERİMİZİ BİRBİRLERİ İLE KAYNAŞTIRMAK"
Dernek Başkanı Türkyılmaz; "İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca desteklenen Vakfıkebir Belediyesi ve Tonya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortağı olduğu projemizin amacı engelli ve engelsiz gençlerimizin özgüvenlerini arttırarak sosyalleşmelerini ve kaynaşmalarını sağlamak şiddet ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlayarak spor ahlakını ve disiplinini kazandırmaktır. Projemiz ilk etapta 61 kişiyi kapsayacak şekilde planlanmıştı fakat bu sayı şu anda planlananın çok üstündedir. Buda projemizin büyük ilgi gördüğünü göstermektedir. Projemiz sportif faaliyetlerini Vakfıkebir Fen Lisesi kapalı spor salonu ile Tonya Feride Ahmet Şener Ortaokulunun kapalı spor salonunda sürdürmekteyiz. Trabzon ilinin tarihi ve turistik yerlerine geziler düzenleyerek gençlerimizin sosyalleşmelerine alkol ve uyuşturucunun zararları hakkında seminerler verip gençlerimizi bu zararlı maddelerden uzak tutmayı hedeflemekteyiz."
Türkyılmaz, Proje kapsamında desteklerini ve yardımlarını bizlerden esirgemeyen Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta'ya proje oraklarımızdan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta'ya, Tonya Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muhammed Berberoğlu'na projemize katkısı ve yardımları olan Vakfıkebir Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy'a, Tonya Milli Eğitim Müdürü Ziya Durmuş'a, Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Birol Yüksek'e, Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupçu'ya, Vakfıkebir Fen Lisesi Müdürü Cengiz Kasımay'a, Tonya Feride Ahmet Şener Ortaokulu Müdürü Yılmaz Bozo'ya  desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.