Trabzon Valisi Yücel Yavuz bugün öğle saatlerinde Şalpazarı’na gelerek; Simenli, Sütpınar, Sayvançatak, Geyikli, Karakaya ve İlçe merkezinde incelemelerde bulundu.



Simenli Mahallesi’nde Kaymakam Murat Beşikci, Belediye Başkanı Refik Kurukız, daire amirleri ve kursiyer vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Yücel Yavuz ilk olarak Şalpazarı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce açılan “Fındık Budama Kursu”na katılan kursiyerlerin belgelerini dağıttı. Vali Yavuz ve beraberindekilere burada yöresel yemek ikram edildi.
Buradan Sütpınar’a geçerek Sütpınar Süt Ürünleri Kooperatifi’ni ziyaret eden Vali Yücel Yavuz, daha sonra da Sayvançatak Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Kaymakam Murat Beşikci, Vali Yavuz‘a Sayvançatak’da tadilatı yapılan okul binasını ve yakında yapımına başlanacak olan semt sahası hakkında bilgi sundu.
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Acısu’daki bir lokantada onuruna verilen yemekten sonra Geyikli Mahallesi’nde Şalpazarı Kaymakamlığı SYDV’nın desteği ile organik yumurta üreten Orman Mühendisi Musa Akkaya‘ya ait tavuk çiftliğini ziyaret etti. Daha sonra da Geyikli Belediyesi eski binasının şapka atölyesine dönüştürülen katında incelemelerde bulundu. Buradan Şalpazarı’na dönen Vali Yavuz ve beraberindekiler, Karakaya Mahallesi’nde yapımı devam eden Cami inşaatında incelemelerde bulunarak, Dernek Başkanı Nurettin Ataman‘dan bilgi aldı.
Karakaya’dan İlçe Merkezi’ne dönen Vali Yücel Yavuz, Şalpazarı Belediyesi’nin dere içine yaptırdığı Belediye Hizmet Binası inşaatını gezdi. Vali Yavuz daha sonra Kaymakam Murat Beşikci‘yi ardından da Belediye Başkanı Refik Kurukız‘ı makamında ziyaret etti. Vali Yavuz son olarak Trabzon’a dönerken, Şalpazarı’nda yapımına başlanacak olan Hükümet Konağı arsasında ve bugünlerde kamulaştırılmasına çalışılan Şalpazarı İlçe Stadı’nın yapılacağı araziyi inceledi ve Kaymakam Murat Beşikci‘den bilgi aldı.