Şalpazarı’nda, yaklaşık 4 yıl kadar önce yıkılarak yerine yenisi yapılan Üzümözü Merkez Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Necati Selvitop‘un sunduğu törene Sakarya’dan katılan İmam Hatipler Kur’an-ı Kerim okudular. İmam Hatip Nihat Bektaş ve Dernek Başkanı Erdal Kumaş tarafından yapılan konuşmalarda Camiye bugüne kadar yapılan yardımları nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘ya, Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen‘e, Tuzla Belediye Başkan Yrd. Ahmet Çabuk‘a, Sancaktepe Belediye Başkan Yrd. Rıfkı Bektaş’a ve tüm hayırseverlere teşekkür edildi.
 
"CAMİYE 100 BİN TL YARDIM TOPLANDI"
 
Törene; Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Hammadde Etüt ve Arama Daire Başkanı İsmail Kara, KTÜ  Genel Sekreteri Mehmet Karabayır, AK Parti Şalpazarı İlçe eski Başkanı Murat Topkara, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Fatih Yılmaz, Üzümözü Mahallesi Muhtarı Mehmet Mertoğlu, ŞALFED Başkanı Semih Durmuş, Şalpazarı Eğitim Derneği Başkanı Hasan Keskin, Trabzon Şalpazarlılar Derneği Başkanı Turgut Kahraman, çok sayıda din görevlisi ve vatandaş katıldı.
Karadeniz Türk TV’den canlı yayınlanan törende Caminin borçları için yardım toplandı. Vatandaşlar Camiye yardım için sıraya girdi. Daha sonra Caminin kurdeleyi kesmek üzere düzenlenen açık artırma ilginç diyaloglara sahne oldu.  En yüksek teklifi veren Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bektaş ile Almanya’dan gelen gurbetçi Aslan Toplu kurdeleyi birlikte kesmek üzere anlaştılar. Cami için toplanan yardımların yaklaşık 100 bin TL olduğu öğrenildi
Vatandaşlara etli pilav, tatlı ve ayran ikramının ardından Cami açık artırmaya girenler tarafından kurdele kesilerek ibadete açıldı.