Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinde Cumhur İttifak adayı olarak Şalpazarı Belediye Başkanlığına ikinci defa aday gösterilmiş ve kendisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bizim adımızı kullanarak Şalpazarı’na istediğin sözü verebilirsin demişti.



Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinde Cumhur İttifak adayı olarak Şalpazarı Belediye Başkanlığına ikinci defa aday gösterilmiş ve kendisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bizim adımızı kullanarak Şalpazarı’na istediğin sözü verebilirsin demişti. Başkan Kurukız’a bir isteği olup olmadığını sorması üzerine Soylu’ya Başkan Kurukız bizim halkımıza ham yol yapabilmemiz için bir ekskavatör’e ihtiyacının olduğun belirtmişti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun girişimleri sonuç verdi. Şalpazarı Belediyesine Türkiye Belediyeler Birliğinden 22 tonluk MST marka ekskavatör verildi.
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin’den ekskavatörü teslim alırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya TBB Fatma Şahin’e Türkiye Destek Hizmetleri Müdürüne ve genel sekreterine teşekkür etti.
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız TBB’den üst üste 4 araç alan tek Belediye olduğunu belirtti.