Sarıkamış Harekâtı'nın 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla, Şalpazarı İlçesi Şıhkıranı mevkiinde şehitlerimiz için anma programı düzenlendi.



Trabzon Valiliği’nin himayelerinde; Şalpazarı Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Şalpazarı Belediyesi’nin birlikte düzenlediği, “Sarıkamış Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü” hava şartlarının elverişsiz oluşu nedeniyle Şıhkıranı – Sinlice yolunda gerçekleştirildi. Vatandaşlar 200 metrelik Türk Bayrağı’nı askerlerle birlikte taşıyarak karda 2 km. yürüdüler.
Bu yılki etkinliğe; Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, MHP eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikci, MHP Trabzon İl Balkanı Bekir Sıdkı Tarım ve bazı il ve ilçe yöneticileri, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk, MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin, İYİ Parti İlçe Başkanı Şennaz Yılmaz, öğrenciler, vatandaşlar, muhtarlar ve kamu görevlileri katıldı.
Yürüyüş sonunda Şıhkıranı mevkiinde gerçekleştirilen anma program saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şalpazarı İlçe Müftüsü Hüseyin Hacıfettahoğlu’nun Kuran’ı Kerim tilâvetinin ardından konuşmalar yapıldı.



Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız burada yaptığı konuşmasında; “Biz bugün, şanlı ordumuzun kanlarıyla suladığı bu topraklarda rahat rahat dolaşıyor, yiyor içiyoruz. Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de; “Bugün Ülkemizde bu Bayrağımız nazlı nazlı dalgalanıyorsa şehitlerimiz sayesindedir. Şehitlerimizin emanetini gençlerimizle sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikci; “104 yıl önce bugün Sarıkamış’ta destanlar yazan, yenilgiyle büyüyen, zaferlere imza atan aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.” sözlerine yer verdi.
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora ise; “Geçmişte o askerlerimiz geri dönmemek üzere ileri atılmıştı. Bugün de o askerlerimizin hatıralarını yaşatmak için birlik ve beraberliğimizi koruyacağız.” dedi.
Program Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın’ın yaptığı duânın ardından, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara buğday çorbası ve tatlı ikramıyla sona erdi.