MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP İl Kongresi için geldiği Trabzon da ayağının tozuyla Cumhur İttifakı MHP’li Belediyeleri ziyaret etti.

İlk olarak Cumhur İttifakı MHP’li Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ve beraberindeki protokolü ziyaret ederek buradan ayrılan MHP Genel Başkan yardımcısı Sadir Durmaz İkinci Cumhur İttifakı MHP’li Belediye Başkanı olan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ı ziyaret etmek için geldiği Şalpazarı’nda sevgi seliyle karşılandı. Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’a Trabzon MHP İl Başkanı Beki Sıtkı Tarım ve partililer de eşlik ettiler. Şalpazarı MHP yeni yönetimi tam kadro olarak karşılamada hazır bulundu. Şalpazarı AK Parti teşkilatını temsilen Gazi Cevat Özdemir ve Şalpazarı Belediye Meclis üyeleri hazır bulundular. Şalpazarı Belediyesi Hizmet Binası bünyesinde bulunan Devlet Bahçeli Kültür Merkezinde toplantı düzenlendi.

“ŞALPAZARINA HAYRAN KALDIM”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “İlk Kez Geldiği Şalpazarı’nda konuşurken öncelikle şunu belirtmek isterim Trabzon benim için çok önemli bir değer verdiğim şehirlerdendir. Benimde ikinci vatanım sayılır. Neden diye soracak olursanız, ben bu şehrin hırçın dalgalarıyla insanlarıyla büyüdüm. Üniversite Eğitimim Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunuyum. Ekmeğini yedim ve bu şehri hiç unutmadım. Trabzon’a sık sık gittim geldim ancak Şalpazarı’na ilk defa geldim ve bu coğrafyada hizmet yapan Refik Kurukız kardeşimin yapmış olduğu çalışmaları görünce bir kez daha Trabzon insanın ne kadar başarılı olduğunu gözlemledim. Ben Şalpazarı’nın bu anlamda çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Tıpkı buraya gelirken uğradığımız Çarşıbaşı Belediyesi gibi diye sözlerine devam etti. Tabiri caiz ise tuttuğunu koparan bir belediye Başkanımız sayın Refik Kurukız ile bu pandemi süreci olmasaydı burada bulunduğumuz bu mekan ve yapmış olduğu çalışmaların açılışını gerçekleştirecektik. Ancak süreç uygun olmadı. Umarım ilerleyen zamanlarda açılış için tekrar geleceğiz. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin size selamlarını getirdim dedi.”

ŞALPAZARI BELEDİYESİ OLARAK MUHTARLARIMIZA MAHCUBUZ

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Yapmış olduğu çalışmalarından bahsetti ve biz biliyoruz ki Başkanımız ne kadar Kırşehir ya da Yozgatlıyım dese de biz onu Trabzon da okuduğu için onu Trabzonlu olarak görüyoruz. İlçemize ayak basan Genel Başkanımla İlçemizde yürüyerek geçtik. Yapmış olduğumuz çalışmalarımızın bazılarını anlattık. Yapılan çalışmaları gösterdik. Bazı biten hizmet binaları hakkında bilgiler verdik. Bizler Şalpazarı için Ankara’ya gittiğimizde yanlarına uğruyoruz ve neye ihtiyacımız varsa almak için gayret gösteriyoruz. Başkanımızsa bu konuda elinden geldiği kadarı ile bizlere yardımcı oluyor. Sayın Genel Başkanım, Ülkemizde bazı krizlerimiz oldu halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getiremedik. Bir de üstüne üstlük bu virüs belası başımıza musallat oldu. Şu an burada bizlerin ağzımızdan çıkacak kelimeleri can kulağı ile dinleyen Mahalle muhtarlarımız sizlerden gelebilecek bir müjdeli haber almak istiyorlar. Başkan Kurukız konuşmasına şöyle devam etti. Şalpazarı İlçe Belediyesine kayıtlı 1510 km yol ağı var. Ancak bunlar bu bölgede kış şartların sert geçmesinden dolayı yeterli olarak betonlama yapamadığımızdan seçim çalışmalarında verdiğimiz sözleri de yerine getiremediğimizden kendimizi onlara karşı mahcup hissediyoruz. Bizim İlçe Belediyesi olarak bu yol ağının ancak %10 bir betonlama çalışmamız var. Bu da yeterli olmadığı kanısındayım dedi.

DURMAZ’A KURUKIZ’DAN YÖRESEL HEDİYELER

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ilk defa geldiği Şalpazarı’nın doğasına hayran kaldı. Akabinde de İlçeye gelenlere Şalpazarı’nı simgeleyen yöresel ürünler veren Başkan Kurukız ardından Ağasar yöresine özgü çiçeklerden elde edilen damak tadı Ağasar Balı hediye etti ve son olarak da SMS Hastası Demir Ali için başlatılan yardım kampanyasına destek olmasını istedi. Başkan Kurukuz Genel Başkan yardımcısı Sadir Durmaz’ın Şalpazarı ziyareti sonunda toplu fotoğraf çekimiyle program son buldu.