Daha önce Giresun Doğankent, İstanbul Sancaktepe Belediyeleri ile kardeş belediye olan Şalpazarı Belediyesi, şimdide İstanbul Üsküdar Belediyesi ile kardeş belediye oluyor.
 
Daha önce Giresun Doğankent, İstanbul Sancaktepe Belediyeleri ile kardeş belediye olan Şalpazarı Belediyesi şimdide, İstanbul Üsküdar Belediyesi ile kardeş belediye oluyor.
Belediye Başkanı Kurukız, Aralık ayı meclisinde de Üsküdar Belediyesi ile kardeş belediye olmak için belediye meclisine önerge verdi. 
Belediyeler arasında iş birliğinin geliştirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımı, karşılıklı teknik yardımlaşmanın sağlanması amacıyla her iki ilçe halkı arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilebilmesi  bakımından Trabzon Şalpazarı Belediyesi ile İstanbul Üsküdar Belediyesi arasında 5393 sayılı belediye kanununun (18/P) maddesi hükümleri uyarınca ‘Kardeş Şehir’ ilişkisi kurulmasına oy birliği ile karar verildi.
Kararın ardından Belediye Başkanı Refik Kurukız yaptığı açıklamada; “Üsküdar Belediye Başkanımız medarı iftarımız Hilmi Türkmen ile yaptığımız görüşme sonucu iki ilçenin kardeş belediye olması için karar aldık. Almış olduğumuz karar da meclisimizde de onayladık.  Yapacak olduğumuz kardeşlik Üsküdar da yaşayan ve bizden sonraki dönemlerde yaşayacak kardeşlerimiz için onlar adına iyi olacağını düşündüğümüz kardeş belediye iki ilçe halkına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.