Şalpazarı Belediye Meclisi Belediye Başkanı Refik Kurukız başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman‘ın da aralarında bulunduğu tüm meclis üyeleri katıldı.



Şalpazarı Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Toplantı Kaymakam Uğur Ünsal’ın Oluruyla Yapıldı. Kurukız Her Şeye Rağmen İlçemizde Hizmetler Devam Ediyor. Şalpazarı Belediyesi 1 Milyon TL Borçlanma Yetki Talebinde Bulundu.  Şalpazarı Belediye Başkanı Kurukız Biz Şeffaf Belediyecilik Yapıyoruz.
Covid-19 salgını nedeniyle yapılamayan Nisan, Mayıs ve Haziran ayı olağan toplantılarının normalleşme süreciyle birlikte önümüzdeki Temmuz ayı başında yapılması bekleniyor.
Toplantı Kaymakam Uğur Ünsal’ın Oluruyla Yapıldı
Toplantı da iki maddenin görüşüldüğü olağanüstü toplantı ise Şalpazarı Kaymakamlığı’nın oluru ile yapıldı. Toplantıya gündem maddelerinin okunmasıyla başlandı. Daha sonra bir konuşma yapan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız geçtiğimiz Mart ayından itibaren Türkiye’de ve dünyada yaşanan pandemi süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bu sürecin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik yönden sıkıntılara yol açtığını ifade eden Başkan Refik Kurukız şöyle konuştu:
Kurukız Her Şeye Rağmen İlçemizde Hizmetler Devam Ediyor
“Her şeye rağmen Şalpazarı’nda yatırımlar sürüyor. Hizmetler devam ediyor. Belediyemize önümüzdeki 3 ay süreyle düşük ödenek gelecek. Tedbir almak durumundayız. Kredi talebinde bulunarak bu dönemi atlatmak istiyoruz.  Meclisimizden 1 milyon TL borçlanma yetkisi talep ediyorum.”
Şalpazarı Belediyesi 1 Milyon TL Borçlanma Yetki Talebinde Bulundu
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman da, “Bizim belediyemizin sayısal durumunu bilmiyorum. Borcumuzun ne kadar olduğunu bilmiyorum.  Meclis üyesi arkadaşlarımızın da bildiğini sanmıyorum. Borçlanmak belediyelerin en doğal hakkı. 1 milyon TL’nin nereye ödeneceğini, borcumuzun ne kadar azalacağını bilsek iyi olur. Ne kadar yatırım yapacağız bilelim. Yakıt da alalım greyderimiz, iş makinelerimiz çalışsın. Sokakta Belediyenin 900 bin 1 milyon gibi yakıt borcu olduğu konuşuluyor. 2 Milyon, 3-4 milyon TL kredi alalım, arayalım İller Bankası’nı. Ama ne yaptığımızı, ne harcadığımızı bilelim” dedi.
Şalpazarı Belediye Başkanı Kurukız Biz Şeffaf Belediyecilik Yapıyoruz
Bunun üzerine Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, “Belediye bütçemiz şeffaf. Bizim burada gizlimiz saklımız yok. Muhasebeden her isteyen vatandaş gelip öğrenebilir” diye konuştu. Borçlanma yetkisi 1 çekimser oya karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
Başkan Kurukız, belediye binasının alt katında, önümüzdeki dönemde açılacak Şalpazarı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin boş zamanlarını değerlendirecekleri çay bahçesi ve kafe açılacağını ve bunun için ihaleye çıkılması için de Meclis’ten yetki istedi. Belediye Meclisi oy birliği ile Başkan Kurukız‘a yetki verdi.
ATAMAN’DAN BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak; “Şalpazarı birlik ve beraberlik içinde olduğu müddetçe, her türlü hizmette yanınızdayım. Burada anladığım kadarıyla bir akort bozukluğu var. Üstteki telin sesiyle alttaki telin sesi birbirini tutmuyor.” diye konuştu. Belediye Başkanı Refik Kurukız ise, “Merak etmeyin. Biz aramızda konuştuk. Bundan böyle akort bozukluğu olmayacak. Şalpazarı’ndan tek ses çıkacak. Bu konuyu kapatalım” dedi.