Yüzyılın şenliği Kadırga Şenlikleri binlerce Karadenizliyi 2200 Kadırga Tepesi’nde buluşturdu. Yaz aylarında her Cuma günü Cuma namazını dünyaca ünlü açık camide kılmaya gelen vatandaşlar Fatih Sultan Mehmet’in de namaz kıldığı dünyaca ünlü ve Kabe’den sonra üzeri açık tek ibadethane olan açık camide çimler üzerinde Cuma namazı kıldı.



Daha sonra Kadırga’nın etrafında bulunan üç obadan kemençe ve davul zurna eşliğinde Kadırga horon düzüne inen binlerce vatandaş birlikte horon oynadı. Cuma namazı sonrası yağmur şiddetini arttırması sonucu eğlence horona zaman zaman ara verildi.
 Burada vatandaşlara seslenen Valimiz Sayın Okay Memiş, Kadırga Yaylası’nın Gümüşhane, Trabzon ve Giresun illeri ile birçok beldenin, birçok ilçenin ortak buluşma noktası olduğunu söyledi.
Kadırga yaylasının yüzlerce yıldır kadimden gelen geleneğin ve kültürün yaşatıldığı çok önemli bir bölge olduğunu kaydeden Vali Okay Memiş, “Bu sene de Zigana-Kadırga arası, devamında da Kadırga ile Erikbeli arasındaki yolumuzu Yeşil Yol Projesi üzerinden beton yol olarak yapılmasını gerçekleştireceğiz. Gümüşhane ve Trabzon Valilikleri olarak milletvekillerimizin destekleriyle, belediye başkanlarımızın, siyasi parti temsilcilerimizin destekleriyle onbinlerce insanımızın yazın yaşadığı bu yaylalara bu hizmetlere kavuşturacağız” diye konuştu.
BÖLGE HALKI BU GELENEĞİ YAŞATIYOR
Trabzon Valisi Sayın Yücel Yavuz da, “Dört yıldır bu bölgedeyim ve bu bölgeye hizmet etmekten onur duydum, gurur duydum, şeref duydum. Bizim geleneğimizde, göreneğimizde ve tarihi adetlerimizde kardeşlik, birlik, beraberlik vardır. Geleneklerimizi ve örfümüzü muhafaza ettiğimiz müddetçe, milli ve manevi değerlerimize sahip çıktıkça ayaktayız, diri bir şekilde geleceğe güvenle bakıyoruz. Karadeniz bölgesi, bu bölgedeki vilayetlerimiz, bu bölgemizin insanları tarih boyunca bu geleneği yaşatıyor ve dünya var olduğu müddetçe de yaşatılacak” dedi.
 AK Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül ise coğrafyalara sınır çizilebildiğini fakat gönüllere sınır çizilemediğini belirterek, “Hasretin bittiği noktadayız. Türkiye’nin her vilayetinden, Avrupa’dan ve dünyanın her noktasından Kadırga’ya gelerek hasretin bittiği noktada buluşan herkesi selamlıyor, birlikteliğiniz, beraberliğiniz daim olsun diyorum” dedi.
Şenlikte ayrıca Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız da birer selamlama konuşması yaptılar.
Konuşmaların ardından rengarenk yöresel kıyafetlerini giyinenlerin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, doğanın eşsiz güzelliği eşliğinde horon oynadı.
Şenlikte Karadenizli sanatçılar şenliğe katılan binlerce Karadenizliye yağmura rağmen unutulmaz saatler yaşattılar.