Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, gündem ve yerel seçimlerle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.   

  
 

 HER ZAMAN DESTEK GÖRÜYORUM
 Başkan Refik Kurukız, “Göreve başladığımız günden itibaren iktidar partimizden, hükümetimizden yana hiçbir sıkıntı yaşamadım. Yaptığımız hizmetler için koşturduk, ekibimizle birlikte mücadele ettik. Ancak en ufak bir engellemeyle karşılaşmadık.  Özellikle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Trabzon Milletvekilimiz Salih Cora, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar ve Bahar Ayvazoğlu’nun sıcak ilgisini gördüm, görüyorum. Ben zaten esnafım. Yüksekokuldan, belediye binasına, vadi projesinden, mahalle yollarına kadar tüm projelerimizde Milletvekilimiz Salih Cora’nın imzası olduğunu hep söyledim. Sayın Bakanımız bizi çok seviyor, her türlü desteği veriyor demiştim.
HEYECANI, GENÇLİĞİ, TECRÜBESİZLİĞİ
 Yerel seçimler yaklaşıyor. Yerel seçim atmosferinde bazı çıkışlar, söylemler olacaktır. Bu söylemler AK Parti’li, MHP’li, İYİ Parti’li, CHP’li ve SP’li seçmenle Refik Kurukız’ın arasına bir engel koyamaz. Refik Kurukız insanları seviyor, Şalpazarılıları seviyor. 700 metrekare arsasını hiç düşünmeden ilçesine hizmet gelsin diye bağışlayacak kadar seviyor. Son dönemde yapılan polemiklere siyaset yapan bazı arkadaşlarımızın heyecanının, gençliğinin ve tecrübesizliğinin neden olduğunu düşünüyorum. Şalpazarı gelecek dönemlerde iyi siyasetçiler yetiştirecek. O heyecanı kendilerinde görüyorum.
BELEDİYENİN ANONSLARI YAPILMASIN DİYE ÇALIŞANLAR OLDU
Cumhur İttifakı döneminde Refik Kurukız’ın gösterdiği performansı görmeleri lazım. Refik Kurukız’ı eleştirirken biraz bunları dikkate almak lazım.  Seçimler için, referandum için sahada çalışma yaparken, AK Parti - MHP birlikteliğini nasıl anlattığımı, hangi mücadeleleri verdiğimi halkımız çok iyi biliyor. Birebir çalıştık, mahalle mahalle toplantılar yaptık. 30 mahallede iftar programları düzenledik. Ramazan’da Şalpazarı Belediyesinin anonsları yapılmasın diye çalışan arkadaşlarımız vardı.
ACABA BU İLÇEDE KRİPTO FETÖCÜ’LER Mİ VAR?
Zaman zaman şöyle düşünmüyor değilim. Acaba bu ilçede kripto Fetöcü’ler mi var? Bu ilçede her şey iyi giderken, MHP’li bir belediye başkanı tüm yaptığı hizmetleri AK Parti iktidarına mal ederken, Trabzon’umuzun çok kıymetli Milletvekillerine mal ederken, Bakanlarımıza, Cumhurbaşkanımıza mal ederek teşekkür ederken böylesine yersiz ithamlarda bulunulmasının sebebini anlayamıyorum.
GAZETECİ KENDİ TESPİTİNİ YAZMIŞ  
Bir yerel gazetenin yöneticileri Şalpazarı’ndan şahsımla yaptığı röportajın ardından, halka inmiş 20 kişiyle de röportaj yapmışlar ve bu röportajın sonucunda halkımızın tamamı mevcut Belediye Başkanı Refik Kurukız’dan memnun. Halkımızın görüşüne göre daha fazlası yapılabilirdi şeklinde gazetecinin kendisinin bir değerlendirmesi olmuş. Bunu anlamadan bana mal etmeye kalkışıyorlar.
BU HİZMETLER ALTI AYDA YAPILMADI
Siyaset yapmak isteyen bir arkadaşımız ‘Beceriksizsin Başkan’ diyor. 30 Mart itibariyle tüm saydığım hizmetler altı ayda olmadı. Bir yılda da olmadı.  Bu ilçenin beş yıl önce yüksekokul diye bir derdi var mıydı? Bu ilçenin öğretmenevi, vadi projesi, belediye binası, köy yollarının beton asfalt yapılması, ilçe stadyumu diye bir derdi var mıydı? Bu hizmetler 4,5 yıl içerisinde oldu. Bunları peşinden birileri koşturdu. Belediye Başkanı ve ekibi, önceki başkanlarımız Metin Günay, Murat Topkara ve şimdi ki İlçe Başkanımız Zeki Çabuk hep beraber koşturduk. Bu ülkede tek partili bir iktidar var. Koalisyon olmamış. Elbette bu hizmetlerin tamamını biz iktidar partisinden aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Başbakanlarımızdan, Sayın İçişleri Bakanımızdan, Sayın diğer Bakanlarımızdan, Sayın Trabzon Milletvekillerimizden aldık.
HALKIMIZ TAKDİR EDECEK
Gecemizi gündüzümüze katarak bu hizmetlerin beşinden koştuk. Başarısızsın derken bu hizmetler gelmişse en azından bu emeğimize saygı duyması gerekirdi. Biz başarılı mıyız? Başarısız mıyız? Halkımız bunu 30 Mart 2019’da takdir edecek zaten.   Siyaset yapmak isteyen bu kardeşlerimize önerim şudur; Şalpazarı’nın 11 bin civarında nüfusu var. Bu ilçenin dışında yaşayan 104 bin insanımız var. Bu insanlarımız hizmet bekliyor. Çekişme, tartışma hiç beklemiyor. Sen şöyleydin. Ben böyleydim. Dedikodularının hiç kimseye yararı olmaz. Şalpazarı yıllarca hizmet alamadıysa bu sıkıntılardan dolayı alamadı.
NASIL HİZMET ALMADIM DİYEBİLİRİM
Benim partim yok. Ben MHP’den seçilmiş bir Belediye Başkanıyım. Gururla söyleyebilirim. Türk Milliyetçiyim, okuldan beri Ülkücüyüm. Yolumda belli, çizgimde belli. Hiçbir dönem MHP’yi övmedim, anlatmadım. Ben hizmet aldığım parti olan AK Parti’yi anlattım. Ben Salih Cora’yı, Muhammet Balta’yı, anlatmam da, Türk Milletinin gururu İçişleri Bakanımıza teşekkür etmemde ne sakınca var?  Nasıl hizmet almadım, yapmadılar diyebilirim. Bir buçuk ay önce yapılan Şalpazarı Bağbozumu Festivali’nde MHP İl Başkanımızın huzurunda Milletvekilimiz Salih Cora’nın hakkını teslim ettim.
KİMSEYE AYRIM YAPMAM
Allah nasip eder seçime girersem de yine çıkar anlatırım. Bundan rahatsız olmam, gocunmamda.  Gerekiyorsa tüm siyasi partilerimize giderim. Ben hiç kimseyi sen şu partilisin diye ayıramam. Hele hele hizmet noktasında hiç ayıramam. Refik Kurukız esnaflıktan geliyor. Belediye Başkanlığını bıraktığında dükkanına vardığında sen AK Partilisin, sen CHP’lisin, sen İYİ Partilisin diyerek onlara mal satmayacak mı? İnsan odaklı çalışıyorum. Halka hizmet Hakka hizmettir” dedi.
AYAK OYUNLARI İLE BAŞKAN OLMADIM
Yerel seçimlerle ilgili görüşlerini de açıklayan Başkan Kurukız, “Bir dönemdir Belediye Başkanlığı yapıyorum. Yüce Allah nasip etti ilçeme hizmet etme imkanı yaşadım. Refik Kurukız’ı, Refik Kurukız yapan öncelikle Şalpazarılılardır. Benim o insanlara hizmet borcum vardı.  Elimden geleni yaptım, vicdanım rahat. İttifak görüşmeleri devam ediyor. Sonucu ne olur bilemem. Benim partim bana hangi görevi verirse ona uyarım. İttifak çerçevesinde alınacak olan her türlü karara uyarım. Şalpazarı’nın güzel değerli insanlarına hizmet etmek nasip kısmetse boynumuz kıldan incedir. Herkese şunu bilmedir ki; Refik Kurukız ayak oyunları ile belediye başkanı olmadı. Belediye başkanı olmak içinde hiçbir zaman ayak oyunları ile uğraşmaz” diye konuştu.