Bölge halkımızın büyük bir çoğunlu İlçe dışı, Yurt geneli ve Yurt dışı Avrupa Ülkelerinde çalışırlar ve bulundukları yerde yaşıyorlar. Halkımız Bir Yıl Sonraki Yayla Hayaliyle Yaşarlar ve bu yaylalarda yapılan şenliklere katılmak için gün sayarlar.



Buralardaki çalışmalarını yaz dönemine ayarlayarak memlekette bulunan yakınlarını ziyaret ederek geldikleri memleketlerinde de Yaz yayla şenliklerini doyasıya tadını çıkararak kullandıkları izin bitiminde tekrar ikamet ettikleri yerlere akın ederler bir yıl sonraki yapılacak yayla şenliklerinin hayaliyle çalışırlar.
HALKIMIZ YAYLA ŞENLİKLERİNE DOYACAKLAR
Yurdumuz genelinde asırlardır devam eden ve ‘’Kabe’den’’ sonraki ilk açık Camisiyle hafızalarımızda yer edinen ve bu yıl 600. Defa düzenlenecek olan Kadırga yayla şenliği 20 Temmuz 2018 Cuma günü yapılacak. Kadırga Şenliği 20 Temmuz 2018 Cuma Yapılacak
Burada Bir Ayrıntı Ekleyelim Yayla Şenliklerine
Her yıl Kadırga Yayla şenlik öncesinde Şalpazarı Erikbeli güzergahında bulunan ve Ağasar’ın son mahallesi Sinlice mahalle halkı tarafından geleneksel hale getirilen Göllü alan yayla şenliği de 19 Temmuz 2018 Perşembe günü gerçekleşecek. Bu şenliğe katılanlar akabinde 19 Temmuz 2018 akşamında Aktaş Obası’nda bulunan Dolapdüzünde gece yapılacak eğlence şenliği ardından Göllü  alan Yayla Şenliği  ve Aktaş Obası şenliğine katılanlar sabah erken saatlerde Kadırga da yapılacak horon halkasına toplu halde katılacaklar.
Yediharman Yaylasında da 19 Temmuz 21 Temmuz Yediharman Yaylasında da yine büyük bir yayla şenliği gerçekleşecek Kadırga Çoklu sonrasında, Geleneksel Kadırga Yayla şenliklerinden dönen gençler tarafından 20 Temmuz 2018 Cuma akşamı Eskala Yayla şenliği yapılacak.
199. Sis Dağı Yayla Şenliği Bir Başka Olur
Yayla Şenlikleri hız kesmeden devam ediyor. Geleneksel 600. Kadırga yayla şenliğinin akabinde 21 Temmuz 2018 Cumartesi gerçekleşecek olan 199. Sis Dağı Yayla Şenliği 20 Temmuz akşamı Hanyanında gece Sis Dağı Yayla şenliğine start verilerek şenlik coşkusu başlatılacak.
Alaca Yayla Şenliği 22 Temmuz 2018 de yapılacak
Bu yıl 190.cı gerçekleşecek olan Alaca Yayla Şenlikleri 22 Temmuz 2018 Pazar günü yapılacak.Alaca Yaylasında bulunan Şehitlik Tepelerindeki Bayrak direkleri yenilenerek büyükleriyle değiştirilip ve Şenliğe katılım sağlayan idareciler tarafından direklere Bayraklar asılacak.
Bir Hatırlatmamız Olacak
DİKKAT; Bölgemiz genelinde dolu dolu 4 gün, 4 gece yayla şenlik coşkusunu acıya dönüştürmemek için Yayla yollarında yavaş bir şekilde seyir edilmesi doğabilecek kazaların önüne geçeceğini umuyoruz. Bu yorucu yayla programlarını takip edecek olan yaylacılarında araçlarının bakımlarını yaptırsınlar.
Oksijen Alanlarımızı Kirletmeyelim
Geleneksel olarak her yıl Yayla zamanı gelince yazılarımıza ilave etmeden geçemeyiz. Gezmek için gittiğimiz Yayla şenlik alanlarında almış olduğumuz gıda maddelerinin tüketilmesinin ardından nefes almamızı sağlayan çimenlerin üzerine gelişi güzel olarak fırlatmayalım nasıl gıdalarımızı poşet ve saklama kabı içersinde alıyorsak tükettikten sonrada toplu olarak alınabilecek çöp toplama merkezlerine bırakalım.
Tabela Hedef Tahtası Değildir
Ulaşımın sağlıklı ve dikkatli bir şekilde yapılabilmesi ve gidecek olduğumuz yerlere sağlıklı bir şekilde ulaşmamızı sağlayan yetkililer tarafından yol kenarlarındaki tabelalara silahla yapılan  atışlar yön levhaları hedef tahtası haline geliyor bu gibi konularda daha duyarlı olalım.