AK Parti Şalpazarı 5. Olağan ilçe Kongresine tek liste giren Zeki Çabuk İlçe Başkanı seçildi. İçişleri Bakanı Soylu kongrede yaptığı konuşmada; “Kış geldi terör örgütleri rahatladı zannediyorlar. Sığınaklarını başlarına geçireceğiz.  Bunu böyle bilesiniz. Bu kış ya açıkta kalacaklar ya da donacaklar” dedi.


 
AK Parti Şalpazarı 5. Olağan ilçe Kongresi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
Cinkaya Düğün Salonu’nda yapılan kongreye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan  Bıçakçıoğlu, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz,  Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız,  AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, İlçe Başkanları, STK Başkanlarının yanı sıra  çok sayıda partili katıldı.
 
YATIRIMLARINI ANLATTI
Kongrede ilk olarak açılış konuşmasını mevcut İlçe Başkanı Murat Topkara yaptı.
İlçeye yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Topkara: “Şalpazarı İlçe Hastanemize 24 saat görev yapacak şekilde 112 Acil Yardım Servisini hizmeti açtık. Geyikli Osmanuğu mevkiine yeni bir Sağlık Evi ihalesi yaptırılarak inşaatına başlandı. Şalpazarı İlçemize Hükümet Konağı yapılması 2017 programına alındı. Projesi hazırlanmakta olup yakında inşaatına başlanacak. Şalpazarı İlçemize Meslek Yüksek Okulu açılması girişimlerimiz sonucu KTÜ Senatosu’nda kabul edildi. YÖK’te de kabul edilmesi halinde önümüzdeki dönemde öğrenci alımına başlanacak. Üsküdar Belediye Başkanımız Sn. Hilmi Türkmen tarafından İlçemize üniversiteye tahsis edilmek üzere bir bina kazandırıldı. Şalpazarı İlçemize yeni bir belediye binası yapımına başlandı. Şalpazarı İlçemize İlçe Stadı kazandırmak için arazi sahipleriyle anlaşma sağlanamadığından kamulaştırma çalışmaları başlatılmış olup bitiminde İlçemize Stadyum kazandırılmış olacak. DSİ tarafından dere ıslahı ihalesi yapılarak Düzköy Mahallesi köprüsü ile başlatılan çalışmalar Şalpazarı, Acısu ve Doğancı’da devam edecek. DSİ tarafından Gökçeköy Asakdibi ve Sis Dağı Sandık Gölü mevkiine iki adet turizm ve içme suyu amaçlı gölet projesi tamamlandı. 2018 başında ihalesi yapılarak inşaatına başlanacak. Karayolları tarafından yapılmakta olan Çevre Yolu kapsamında bağlantı köprüsü inşaatı devam etmektedir. Şıhkıranı – Erikbeli – Kadırga Yayla yolu yazışmaları tamamlanmış olup, öncelikli Yeşil yol kapsamında ihalesi yapılarak 2018 yılında yapımına başlanacak. Doğancı – Tonya Sayraç arasındaki 7 buçuk km. beton yol ihalesi yapılarak yapımına başlandı. Enerji Bakanlığımızca her yıl 3 mahallemize olmak üzere elektrik nakil hatları yenileme çalışmaları devam etmektedir. Trabzon Büyükşehir Belediyemizce 3 yıl içinde Mahallelerimize beton-asfalt, perde beton, menfez, büz olmak üzere toplamda 20 milyon liraya yakın yatırım yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyemiz bünyesindeki TİSKİ tarafından Sinlice’den itibaren 15 mahallemizi kapsayan içme suyu projesi tamamlanmış olup önümüzdeki yıl ihalesi yapılarak yapımına başlanacak” diye konuştu.
“TARİHİN TOKADINI YİYECEKSİNİZ”
Daha sonra İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’da partisinin Şalpazarı İlçe kongresinde konuştu.
Batılı ülkelere seslenen Bakan Soylu , “Türkiye’nin üzerine oynayan Batı’lı güçlere sesleniyorum; tarihin tokadını yiyeceksiniz. Bakın büyük bir hayal kırıklığına uğrayacaksınız ve bu coğrafyadan büyük maliyetlerle ayrılacaksınız” dedi.
İlçe kongresinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Mısır'da camiye yönelik saldırıyı kınadı, terör örgütü DAEŞ’in İslamiyet’le, dinle ve insanlıkla hiçbir alakası olmadığını söyledi. Türkiye’nin önemli süreçten geçtiğine de işaret eden Bakan Soylu Türkiye’de sorumluklarının büyük ve farkında olduklarını ifade etti.
ABD Savunma Bakanlığı’nca Suriye'de kurulan askerleri üslerin neden kurulduğunu soran ve Türkiye üzerinde oyun oynamaya çalışanların bu coğrafyadan ağır maliyetlerle ayrılacağını belirten Bakan Soylu şöyle konuştu: “Rakka’da son oynanan oyunu hep birlikte gördük. Yaptıkları şu, güya DAEŞ var orada, güya Rakka’yı elinde tutuyor. Sonra binlerce kilometre öteden, dünyanın en büyük küresel gücü olan Amerika devreye giriyor, DAEŞ’la PKK’yı, PYD’yi el ele veriyor. Ondan sonra da hiç kan akmadan hiçbir şey olmadan DAEŞ oradan hani üfürmüş gibi çıkıp gidiyor. Bu senaryoya da bizim inanmamızı istiyorlar. Aklımızı biz peynir ekmekle yemiş falan değiliz biz. Senaryo çok açıktır. Akıllarınca orada PKK’yı PYD’yi güçlendirmeye çalışıyorlar. ‘4 bin TIR’ı aşan silahı o bölgeye niçin getirdiniz?’ diye soruyoruz yanıt yok. Niçin getirdiğiniz o bölgeye? DAEŞ gitti. Kimle savaşacaksınız? Orada 6 tane hava üssü kurdunuz. Bu üsleri kim için kurdunuz? DAEŞ gitti bu kadar hazırlığı niçin yaptınız? Bu bölgeyi kendi çizdiğiniz kalemlerle istediğiniz gibi düzeltme hakkını elde ettiğinizi zannediyorsunuz. Ama yanılıyorsunuz. Türkiye’nin üzerine oynayan Batı’lı güçlere sesleniyorum; tarihin tokadını yiyeceksiniz. Bakın büyük bir hayal kırıklığına uğrayacaksınız ve bu coğrafyadan büyük maliyetlerle ayrılacaksınız. Müttefikimiz Amerika’ya buradan söylüyorum; Niçin bu üsleri kurduğunu müttefiksek bize söyleyeceksin. Bizim size söyleyeceğimiz bir cümle var. Bu ülke ve bu coğrafyanın üzerinde oyun oynama anlayışını bırakın. Türkiye’yi kandıramazsınız artık. Ne Türkiye eski Türkiye ne dünya eski dünya”
 
BU KIŞ YA AÇIKTA KALACAKLAR YA DA DONACAKLAR
Terörle mücadelenin kararlıkla ve korkusuzca sürdüğünü de kaydeden Bakan Soylu “Allah’a hamd olsun ki kendi insansız hava araçlarımız ve kendi silahlarımızla terörle mücadele ediyoruz. Bugün Doğu’da her yer de teröristler nefes bile alamıyorsa bu bizim mühendis evlatlarımız ve kahraman güvenlik güçlerimizin cesurluğu ve sizlerin duası sayesindedir. Kış geldi terör örgütleri rahatladı zannediyorlar. Sığınaklarınızı başlarınıza geçireceğiz.  Bunu böyle bilesiniz. Bu kış ya açıkta kalacaklar ya da donacaklar. Teröristlerin ellerinden unlarını da, ekmeklerini de ellerinde ne varsa onları almak için arkadaşlarımız, kahramanlarımız sizin dualarınızla kış boyunca huzur ve güvenliğimiz için büyük bir mücadele ortaya koyacaklar” ifadelerinde bulundu. Bakan Soylu Türkiye’nin son 300 yılın en güçlü dönemini yaşadığını da ekledi.
Tek liste ile gidilen kongrede Zeki Çabuk AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı seçildi.
Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu; İbrahim Aydan, Cavit Erata, Erdan Demir, İsmail Tulümen, Muhammet Sağlam, Sanibey Bayraktar, Sinan Demirtaş, Naci Gören, Kadir Gülay, Rüştü Türkmen, Mustafa Yavuz, Yaşar Hüseyin Ayaz, Fatih Tokal, Remzi Özdin