Vakfıkebir Devlet Hastanesi Acil Polikliniği, yaz ayları olması münasebetiyle bölgede artan gurbetçi nüfus sayısı dolayısı ile yoğun bir çalışma kapasitesi ile bölgeye hizmet veriyor.



Vakfıkebir, Tonya, Çarşıbaşı, Şalpazarı, Beşikdüzü, Eynesil, Çavuşlu, Görele ve Tirebolu ilçelerine kadar uzanan bölgeye hitap eden Vakfıkebir Devlet Hastanesi, bölgenin göz bebeği olmaya devam ediyor. Yaz aylarında yaşanan gurbetçi akını dolayısı ile bu ilçelerdeki nüfus sayısının aşırı şekilde artış göstermesi sonucu yaşanan hasta yoğunluğuna 2 pratisyen ve bir uzman nöbetçi doktor ile günde 1250 hastaya hizmet veren Vakfıkebir Devlet Hastanesi Acil Polikliniği bölgenin göz bebeği durumunda.
Pazartesi günleri bin 600 ile bin 700 hasta bakılan Hastane polikliniklerinde, diğer günler ise bu sayı 600’ün altına düşmüyor. Bunun yanı sıra hafta sonu da bölgede Vakfıkebir Devlet Hastanesine karşı olan teveccühü karşılamak üzere ve özellikle de acil servisteki aşırı yoğunluğu azaltmak ve hafta sonları da bölge halkını hekimsiz bırakmamak için ana branşlarda; dâhiliye, pediatri, genel cerrahi ve ortopedi dallarında olmak üzere cumartesi günleri poliklinik hizmetleri veriliyor. Hafta içi yoğunluktan dolayı hastaneye gelemeyen, ya da cumartesi günü bir acil vaka olduğunda uzman hekim bulamayan vatandaşlara hizmet sunulmaktadır. Aynı zamanda Vakfıkebir Devlet Hastanesi bir devlet hastanesi olmasına rağmen özel hastaneleri aratmayacak kadar da modern cihazlarla donatılmış durumdadır.