Tonya Devlet Hastanesi’nde, bir doktor bir sağlık memuru ve iki hemşireden oluşan sağlık ekibi ile ilçede, evde sağlık hizmetleri uygulamasına geçildi.

Tonya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Kadir Topcu, “Evde sağlık hizmeti uygulamasında, çeşitli hastalıklara bağlı olarak evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan hastaların muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon, gibi hizmetlerini veriyoruz.” dedi.
16.07.2018 Pazartesi günü çalışmaya başlayan evde sağlık hizmetleri biriminin sorumlu hekimi Dr. Murat Kadir Topcu açıklamasına şöyle devam etti “Tonya, Düzköy ilçesi ve Vakfıkebir’in Tonya’ya yakın olan Fevziye, Rıdvanlı, Sinanlı, Soğuksu, Açıkalan, Ortaköy ve Akköy mahallelerinden toplam
70 hasta evde sağlık hizmetleri kapsamında Tonya  Devlet Hastanesi Evde Sağlık Birimine bağlanmıştır.”
Yetkililer, evde sağlık hizmetini, yatağa tam bağımlı olan bireylerin muayene, tetkik, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin ev ortamında sağlanması, uzun süreli kullanımı sağlık raporu ile belgelendirilen ilaçların reçete edilmesi, tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılmasına yardımcı olunması, hastanın ve ailesinin evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevler ve hastalık bakım süreçleri ile ilgili bilgilendirilmesidir şeklinde ifade ettiler.
Başhekim Dr. Murat Kadir Topcu, evde sağlık hizmetleri birimine başvuruların hasta ya da aile bireyleri tarafından Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi’nin 444 38 33 (444 EVDE) numaralı telefonuna müracaat ile sözlü olarak yapıldığını belirtti.