Vakfıkebir Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, 9 Ekimde Ankara Kapalı Spor Salonunda Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın düzenlediği “Türk Gençliği Büyük Kurultayı” ile ilgili değerlendirmede bulundu.

“CUMHURİYETE YÜZ YILLIK YEMİN, ÜLKÜYE ÖMÜRLÜK SADAKAT”

Başkan Baltürk, Ülkü Ocaklarını ısrarla şer meydanına çekmeye çalışan yaftacı zihniyete karşı Ülkü Ocakları yine ilimde, irfanda, kurultayda buluştu. Anadolu’dan Türk Dünyası’na ışık tutacak konu başlıkları ile “2023 Lider Ülke Türkiye Yolunda Türk Gençliği Çalıştayı” 6-7 Ekim’de yapılmışdı. Türkiye’nin dört bir yanından, çalıştay için belirlenen konular üzerine sorun ve çözüm önerilerinin raporlandığı bildiriler gönderildi. Çalıştay, salgın süreci tedbirleri kapsamında çevrimiçi bir şekilde gerçekleştirildi. İki gün süren çalıştayda konular üzerine sunulan çözümler, öneriler bazında değerlendirilerek kurultayda sunulmak üzere raporlanmıştı. Çalıştay sonucunda elde edilen rapor, devletin ilgili makamlarına da iletilecek ve bir bildiri kitabı olarak ilmin hizmetine sunulacak. 6-7 Ekim’de düzenlenen çalıştay’ın ardından 9 Ekim’de Türk Gençlik Büyük Kurultayı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, “2023 hedefinde, Cumhuriyetimizin 100. Yılına girerken 100 bin gencimizle Türk Gençliği Büyük Kurultayı’nda buluşuyoruz.” diyerek aziz Türk milletini kurultaya davet etmişti. 9 Ekim sabahı Ankara’ya adeta akın oldu. Ankara Kapalı Spor Salonu tıklım tıklım doldu, kalabalığın çoğu dışarıda kaldı.

“100 BİN KİŞİ İLE CUMHURİYETİMİZE YÜZYILLIK YEMİN TAZELENDİ, SADAKAT PERÇİNLENDİ”

Başkan Orhan Burhan Baltürk sözlerine şöyle devam etti; Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Kurultayda, “Aziz Dava Arkadaşlarım, Sevgili Bozkurtlar, Asenalar” diyerek sözlerine başlayan ve yoğun kalabalığı, muhteşem bir tablo olarak iftiharla ifade eden Türk Dünyasının Bilge Lideri Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli, dosta güven düşmana korku salan bu birlik karşısında kıvanç duyduğunu vurgulayarak konuşmasına başladı. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli konuşmasında, Ülkü Ocakları’nı hedefe alanları hedefe koydu ve Ülkü Ocakları’nın asıl yerinin neresi olduğunu şu sözlerle ifade etmiştir. “Yürekleri vatan, bakışları bayrak, duruşları mızrak, sevdaları berrak olan Türk gençliği nerede diye soranlara, işte buradalar diyorum, dimdik ayakta olduklarını haykırarak bildiriyorum. Ülküsünde eriyen kavruk yüzlü yiğitler burada! Geleceğin teminatı Türk gençliği tüm görkemiyle bu salonda!” diyerek belirtmiştir. Genel Başkan Bahçeli , “Sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Akla gelecek son ihtimal olsa da sözgelimi sussak, tarih susar mı? Vicdan susar mı? Hakikat susar mı? Coğrafya susar mı? Ruhi Kılıçkıran’dan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na kadar devam ede gelen şehitler kervanı susar mı?” cümleleri ile haklı nidaların daima semayı titreteceğini, Ankara’dan aleme haykırdı. Salonda, 57. Alayın can bulmuş ruhuyla duran Ülkücülere “Sizler istikbalin huzur ve güven veren müjdelerisiniz. Sizler eğilmez başın, çökmez dizin, bükülmez bileğin, kırılmaz belin timsallerisiniz.” diyerek seslenen Genel Başkan Devlet Bahçeli, aydınlığa varacak geleceğin mimarının milletim, vatanım, bayrağım, mukaddesatım, mukadderatım diyen Türk gençliği olduğunu söyleyerek Ülkücü gençliğe nasihatlerde bulundu. Ülkücü gençlik; elindeki kalem ile bir çalıştay gerçekleştirdi ve Zülfikar olup kurultayda buluştu. “Cumhuriyete Yüzyıllık Yemin Ülküye Ömürlük Sadakat” diyerek; İlmiyle yazdı, Zülfikar misali varlığıyla da düşmanın sözünü kesti! Ülkü Ocakları, dışarıda çalan boş tenekelerin sesi ile içeride göbek atanlara, yüzyıllık ayar verdi. Ankara Spor Salonu’ndan yükselen ses şamatayı susturdu. Onlar kendileri çalıp kendileri oynarken Ülkü Ocaklarının kervanı ilimle geleceğe meşale yakarak, şerri hayırla boğarak yürüyor. Genel Başkan Bahçeli, ABD Temsilciler Meclisi'nin Ülkü Ocakları'nın "yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasını" öngören bir maddeyi de içeren 2022 Savunma Bütçe tasarısını kabul etmesini de gündeme getirdi. "ABD Temsilciler Meclisi terörist görmek istiyorsa, Ülkü Ocakları'na değil yeni dost ve müttefiklerine bakmalıdır" diyen Genel Başkan Bahçeli, "Ülkü Ocakları'nda haydut değil, haydutları dünyayı dar edecek inanmışlar yetişir. Açık açık söylüyorum; sizden korkan sizin gibi namert olsun. Sizden kaçınan sizin gibi çürüyüp gitsin. Davamızdan dönersek de gök girsin, kızıl çıksın" sözlerini kaydetmiştir dedi.