AK Parti Vakfıkebir İlçe Gençlik Kolları Kongresi yapıldı. Sabri Bahadır Kültür Merkezinde yapılan kongrede Onur Yıldırım başkanlığa seçildi.







Kongreye, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, ilçe başkanları, gençlik kolları başkanları ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kongrede konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Allah’a şükürler olsun Dünya Lideri, Uzun Adam Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çok güzel işler başardık. Ancak her yaptığımız güzel hizmetler sonunda engellerle kadılaştık. En son 15 Temmuz’u yaşadık. 15 Temmuz Türkiye’yi bölme, parçalama ve işgal hareketiydi. O gece kefeni ile yolan çıkan bir lider ve kefeni ile onun arkasında olan bir halk vardı. Allah sizden razı olsun” dedi.
Daha sonra söz alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 16 Nisan’daki referandumun ardından Türkiye’de çok önemli bir sürecin yaşadığını ve bundan sonra da adımların planlanarak ve hesaplanarak atılacak bir döneme girdiklerini söyledi.



"DOĞRU TARAFTAYIZ"
Milletin 15 yıldan beri Ak Parti'den razı olduğunu sandıkta gösterdiğini belirten Bakan Soylu, şunları söyledi: “Bu salona bakarken aklıma ne geldi biliyor musunuz? Bu siyaset öyle bir iştir ki; herkes heybesinde nesi varsa onu verir. Zengin olan malından harcar. Kimisi işinden harcar. Kimisi vaktini verir, çoluk çocuğundan, gezmesinden tozmasından harcar, ömrünü bu işe vakfeder. Kimisi bilgisini, emeğini verir. Kimisi gençliğini verir, kimisi sevdasını verir. Partiyi, siyaseti evlat bilir, kardeşi namus bilir, her anını onunla yaşar. Ama asıl mesele, doğru tarafta olmaktır. Varını yoğunu, Allah’ın razı olduğu, milletin razı olduğu tarafa harcamaktır. Bizim inancımız odur ki, bizler doğru taraftayız.
Bu partiden millet razıdır, 15 yıldır sandıkta bunu göstermektedir, dünyanın mazlumları razıdır, dualarında bunu göstermektedirler, inşallah Allah da razı olacaktır; inancımız umudumuz bu istikamettedir. Ve buradaki gençlik, esasen kendisine doğru bir taraf seçmiştir. Mesele sadece Ak Partili olmak meselesi değil. Milletinden ve özünden taraf olmaktan bahsediyorum. Tarihinden, inancından, değerlerinden taraf olmakla sizler Ak Partili oldunuz. Yani Ak Partili olduğunuz için bu değerlere sahip olmadınız, bu değerlere sahip olduğunuz için Ak Partili oldunuz, bu amblemin altında, Recep Tayyip Erdoğan’ın ardında yer aldınız. Bunu niçin anlatıyorum biliyor musunuz? Bu yaptığınız tercih, dünyada dengeleri oynatan, birilerinin hesaplarını bozan, birilerinin rahatsız olduğu bir tercihtir, onu anlatmaya çalışıyorum.”



"BU DURUŞUN NETİCESİDİR"
Darbelerle, operasyonlarla Türkiye teslim alınamadıysa bunun sebebinin milletin ortaya koyduğu tercih olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bugün Kudüs’te birileri eskisi kadar rahat at oynatamıyorsa; belki tarihinde olmamış bir şey, Birleşmiş Milletler Türkiye’nin yanında, ABD’ye rest çekebiliyorsa, bugün ‘mazlumların sözünün sahibiyiz’ diyen bir lider, bütün dünyaya sesini duyurabiliyorsa, bugün Türkiye’nin güneyinde 4 bin TIR silah yardımına rağmen, terör koridoru açmaya birilerinin gücü yetmiyorsa, 1960'tan beri işleyen tezgâh eğer 15 Temmuz’da işlemediyse, bugün darbelerle, operasyonlarla bu ülke teslim alınamadıysa, işte sizin yaptığınız, aziz milletin yaptığı bu tercihin, ortaya koyduğunuz bu duruşun neticesindedir. İddialı bir şey söyleyeyim, biz dünyayı değiştirdik.
Biz dünyayı negatif yönde ayrıştırmaya çalışanlara karşı, zalim bir denge kurmaya çalışanlara karşı, dünyayı değiştirdik. Biz bunu silahla yapmadık. Tamamen ve sadece duruşumuzla, tavrımızla, değerlerimize olan inancımızla yaptık. Ve biz bu topraklarda bin yıldır neyi nasıl başardıysak, tam olarak da bununla yaptık” dedi.  Tek liste ile gidilen kongrede Onur Yıldırım Ak Parti Vakfıkebir Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçildi.