Vakfıkebir CHP Belediye Başkan Adayı Emin Uludüz, İlçe Başkanı Mehmet Keskin ve beraberindeki Meclis üyeleri ile birlikte Pazaryeri ziyaretinde bulunarak, pazarcı esnafının sorunlarını dinleyerek sorunlarının çözümü ile ilgili projelerini anlattılar.



Vakfıkebir CHP Belediye Başkan Adayı Emin Uludüz ve beraberindekiler bölgenin en büyük ilçe Pazarı olan Vakfıkebir semt pazarında pazarcı esnafının sorunlarını birebir yerinde dinleyerek sorunlarının çözümü noktasında yapacakları projeleri anlattılar.

“MEMUR BELEDİYE BAŞKANI DÖNEMİ GERİDE KALACAKTIR”
Vakfıkebir CHP Belediye Başkan Adayı Emin Uludüz Pazar yeri ziyareti sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi. Başkan Adayı Uludüz; “İlçemize huzur ve aydınlık vaat ediyorum. İmar uygulamalarıyla vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Kentsel değil yerinde dönüşüm uygulayacağız. Bu nedenle 25 proje ile yola çıktık. Şehrin emini olarak gece gündüz demeden halka hizmet için bu projeleri gerçekleştirmek için çalışacağım. Fedakar olacağım, koltuk yerine şantiyeleri, sokak ve caddeleri mekan edineceğim. Memur belediye başkanı dönemi geride kalacaktır. Sosyal belediyecilik, vizyoner belediyecilik, proje belediyeciliği dönemi başlayacaktır. Halkımız risk alan, istihdam oluşturan, toplumun ve yatırımcının önünü açan bir belediye başkanı görecektir. Felsefesiz, ruhsuz, büyümek için büyüyen şehirde huzur arayan yığınlar asla huzur bulamaz. Bir şehirde huzur, emniyet, estetik yok ise orada insanlar mutsuzdur. Biz ruhu olan ve yaşayan, canlı bir şehir oluşturacağız. Bütün unsurları ile insanı yaşatmayı hedefleyen nitelikli insanı ve yatırımı cezbeden kalkınmaya ivme katan bir anlayışı benimseyeceğiz. Yerel demokrasiyi vatandaş artık beş senede belediye başkanını seçen bir sorumluluktan ibaret görmüyor. Aksine “Ben seçtim ama birlikte yöneteceğiz” edasıyla hareket etmektedir. Kadını, genci, yaşlısı kararlara katılmak istemektedir. “Büyüklerimiz bilir” diyen anlayışın yerini “benim de söyleyecek sözüm var” diyen bir anlayış almıştır. İşte bütün bu düşüncelerin ışığında şeffaf, paylaşımcı, danışan, paylaşan, kararları birlikte alıp halka onaylatan belediyecilik anlayışını hakim kılacağız dedi.”



“KENTSEL DÖNÜŞÜM BİNA KURMAK DEĞİL”
Başkan Adayı Uludüz; “Kentsel dönüşüm bina kurmak değil, yaşam kentleri kurmak, mahalle kurmak, yeşil alan, sosyal alan kurmaktır. AVM kültürü yerine, kapalı çarşı modelini oluşturarak ve insanı, ruhunu, yerliyi koruyan bir model oluşturacağız. Çağımızın yeni şehir modellerinden ilham alacağız. Akıllı şehir, kültür şehri veya sakin şehir, yeşil şehir gibi modeller örnek alacağız. Evrensel modelleri dikkate alıp kendi özgün modelimizle sentezleme becerisini göstereceğiz. Osmanlı, Selçuklu mimarisini modern mimari ile sentezleyeceğiz. Vatandaş artık yola, suya alışmış ve onlara karnı toktur. Sosyal yaşam alanları, ruhunu rahatlatacak mekanlar talep ediyor. Vatandaş artık balık istemiyor, balık tutabileceği alanlar ve istihdam alanları istiyor. Bu vesileyle sanatı, kültürü kentin bir parçası haline getiren ve onlarla yaşayan bir belediye başkanlığını benimseyeceğiz. Gereğinde hemşerimle bisiklete binen, kendileri ile birlikte eşofmanını giyip spor yapan, acılarını ve sevinçlerini paylaşan belediye başkanı olacağım diyerek sözlerine şöyle devam etti.”

“VAKFIKEBİR’İN ÇÖZÜM BEKLEYEN PEK ÇOK SORUNU VAR. KAPALI MODERN PAZARYERİ GİBİ”
Uludüz; “Yollar yapılacak, kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm yapılacak, yeni konutlar inşa edilecek, tarih gün yüzüne çıkartılacak, ata yadigarı eserler restore edilecek, çarşı canlandırılacak, Kapalı modern Pazaryeri yapılacak, iş sahası ve istihdam alanları açılacak yani yapacak çok işimiz var. Fol deresi temizlenecek, sosyal donatı alanları oluşturulacaktır. Halkımız; verimli ve insan orjinli çalışan belediye başkanı istiyor. Halka inen, gönlüne giren, topluma danışan ve birlikte yönetme ekip ruhuna inanan bir başkan istiyor. Bizde her şey insan için anlayışıyla yola çıktık dedi.”

"HAZIRLADIĞIMIZ 25 PROJEMİZLE EKONOMİMİZİ BÜYÜTECEĞİZ"
Uludüz,”Hazırladığımız 25 projemizle ekonomimizi büyüteceğiz, altyapımızı geliştireceğiz, okul öncesi eğitimi destekleyeceğiz, imar değişiklikleriyle halkımızı mağdur etmeyeceğiz, belediye bünyesinde insan kaynaklar eğitimi ve müdürlüğü kuracağız, kadınlarımıza yönelik sosyal alanlar oluşturacağız, sosyal adaleti sağlayarak herkese eşit mesafede olacağız, ilçemize fakülte kazandıracağız, Vakfıkebir ‘imizi tarihteki ticari misyonuna yeniden kavuşturacağız, yenilenebilir enerji üreteceğiz, organik tarıma öncülük edeceğiz, sporu destekleyeceğiz, yaşam vadileri oluşturacağız, kültür ve sanata önem vereceğiz, dost esnaf-belediye projesini hayata geçireceğiz, istihdamı artırıp işsiz gençlerimize iş imkanı sağlayacağız. Bunun neticesinde yaptığımız bütün çalışmaların neticesinde “Her şey Vakfıkebir’imiz ve halkımız için!” olacak dedi.