CHP Vakfıkebir Belediye Başkan Adayı Emin Uludüz, Kadınlara yönelik olarak içerisinde kütüphane bulunan, sosyal alanlar oluşturulacaktır. Yeni evlenen çiftlerimize iki gün balayı hediye edilecektir dedi.



Kadınların karşı karşıya kaldıkları başlıca sorunları; Ekonomik bağımsızlığın olmaması, Nitelikli eğitim olanaklarının yetersizliği, Karar alma süreçlerine katılım eksikliği, ailede, işte ve sokakta şiddet tehdididir” diyen Başkan Adayı Emin Uludüz sözlerine şöyle devam etti.
 
“GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ VAKFIKEBİR “
Başkan Adayı Emin Uludüz; Belediye başkanı olduğum takdirde hedefim, öncelikle bu sorunları aşabileceğimiz yapıcı ve sonuç alıcı projeler hayata geçirerek Vakfıbebir’i kendi hayatını belirleyebilen özgür ve güçlü kadınların ilçesi haline getirmektir.
Kadınlara Öncelikli İstihdam;
Vakfıkebir’de kadınlara yönelik Mesleki Eğitim Kursları işgücü piyasasındaki ihtiyaca yönelik olarak düzenlenecektir. İstihdam garantili bu kursları takiben kadınların istihdamı izlenecektir. Vakfıkebir Belediyesi tarafından yapılacak sosyal tesislerde öncelikle kadınlar istihdam edilecektir. Evinde yarı zamanlı olarak çalışmak isteyen kadınlarımızın istihdam edilmelerini sağlayacak Kadın İstihdamı Bilgi Sistemi kurulacaktır.



Kadın Girişimciliği;
Kadınlar günümüzde giderek daha çok kendilerine güvenmekte ve yaşamlarını kendi istedikleri şekilde düzenlemek istemektedir. Bunun için küçük ve orta ölçekli her kadın girişimi desteklenecek, kadınların işlerini daha geniş kitlelere yayabilmelerini sağlamak amacıyla Vakfıkebir Belediyesi olarak tüm teknik imkânlar sağlanacaktır. Kadınlarımızın evlerinde ya da atölyelerde yapacakları çalışmaları tüm Dünya'ya pazarlamaları ve satış yapabilmeleri için Vakfıkebir Belediyesi tarafından El Emeği Online Satış Sistemi kurulacaktır.
Kadınların Karar Alma Süreçlerine Aktif Katılımı;
Kadınların karar alma ve yönetim süreçlerine aktif olarak katılmasını sağlamak amacıyla Vakfıkebir’de Kadın Konseyi kuracağız. Ev hanımlarının yönetim kademelerinde aktif bir şekilde yer almalarını sağlayacağız. Vakfıkebir’e yönelik sadece kadınların katılabileceği Proje Yarışması düzenlenecek ve her yıl kazanan projenin sahibini Projenin Yönetici olarak atayarak çalışmanın hayata geçirilmesini Vakfıkebir Belediyesi olarak sağlayacağız.
Kadınlara Yönelik Sosyal Hizmet Projeleri;
Vakfıkebir Belediyesi tarafından öncelikli olarak ev hanımlarına yönelik sosyal yardım yapılacaktır. Belediyemiz tarafından Vakfıkebir’de çocuklarını özel kreşlere gönderemeyen ailelere yönelik çocuk kreşleri açılacaktır. Kreşe gidemeyen çocuk kalmayacaktır.  Yeni Annelere yönelik olarak, bebeklerini bilinçli yetiştirmeleri amacıyla Vakfıkebir Belediyesi Psikolojik Destek Merkezi düzenli olarak hizmet verecektir ve bu yönde yeni annelerimize eğitimler verilecektir.  Engelli annelerin çocuklarını emanet edebileceği ücretsiz Engelli Konaklama ve Bakım Merkezi Vakfıkebir Belediyesi tarafından kurulacaktır.
Kadın Sığınma Evi;
Aile içi şiddet nedeniyle can güvenliği ve barınma sorunuyla karşılaşan mağdur kadınlarımıza ve çocuklarına Vakfıkebir’de Kadın Sığınma Evi' açacağız. Bu evlerde psikolojik yardım ve hukuki danışmanlık hizmetleri vereceğiz.
Kadınlara yönelik diğer özel projelerimiz,
"Bunlardan ilki kadın sağlığı merkezleridir. Çalışanlarının kadın olduğu bu merkezlerde kadınlara has problemlerin bedelsiz çözülmesi, daha ileri sıkıntıların teşhis edilmesi sağlanacaktır. Ayrıca aile içi iletişim, çocuk sağlığı ve dengeli beslenme konularında mahalle ve semt bazlı merkezler açılacaktır. Kadınların bilgi ve becerilerini geliştirerek daha nitelikli hale getirmek amacıyla sanat eğitimi ve meslek edindirme kursları açılacaktır. Mahallelere yapılacak sosyal tesislerde hanımlara özel spor salonları kurulacaktır. Spor merkezlerinde kadınlarımız lisanslı sporcular ve sağlık görevlileriyle spor imkanı bulacaktır. Belediye başkanlığımda protokol ve randevu sistemini kaldıracağım, halkın belediyeciliğini oluşturacağım.