Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir Belediye Başkan Adayı Emin Uludüz, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Uludüz, sahada seçim çalışmalarını sürdürürken yapacakları icraatlarla ilgili olarak da vatandaşlara bilgilendirmede bulunuyor.


 
CHP Vakfıkebir Belediye Başkan Adayı Emin Uludüz seçim çalışmalarını aralıksız sürdürürken bir taraftan da Vakfıkebir İlçesi için yapacakları projeleri ve icraatları vatandaşla paylaşıyorlar. Başkan Adayı Uludüz yapacakları icraatlarla ilgili olarak açıklamada bulundu.
 
"İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİMİ MÜDÜRLÜĞÜ"
Gençlik kariyer merkezi kurularak, gençlerimiz eğitilerek meslek sahibi olmaları sağlanacaktır. Siz gençlere daha nitelikli imkânlar sunmayı yatırım olarak görüyoruz. Bilgi, beceri ve birikimlerinizi iş hayatınıza aktarmanız için gereken adımları birlikte atacağız. Gençlerimize yönelik birçok projemiz var. Mahallelerimizde gençlerimizin ders çalışabileceği etüt merkezleri yapacağız. Kadınlarımıza da yönelik projelerimiz var, kadınlarımızın el emeklerini sergileyebileceği alanlar yaratacağız. Hatta meslek öğretebileceğimiz alanlar yaratacağız. En önemli projelerimizden bir tanesi de çocuğunu kreşe veremeyen ailelere durumunu tespit ettikten sonra kreş alanları oluşturacağız. Anne baba çalışıyor, gücü yok çocuğunu kreşe veremiyor biz bu ailelere yönelik kreşlerde hizmet sunacağız.


 
"SU FATURALARINDA İNDİRİM YAPACAĞIZ"
Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte karar vereceğimiz projelerimizde var, bunlardan bir tanesi su faturalarının yarıya düşürülmesidir. Su faturasında ciddi indirim yapan belediyeler vardır.
Öğrencilerden büyük şehir belediyesi ile görüşülerek ulaşım ücreti alınmayabilir. Öğrenciler belediye otobüslerine ücretsiz binebilecek. Bir öğrenci okula giderken öğrencinin babası çocuğun otobüs parasını düşünmeyecek artık. Bunların hiçbiri hayal değil bunları uygulayan çok belediye var.
 
"SOSYAL, TOPLUMSAL PROJELER"
Aile danışma merkezleri, bakım evleri ve anne çocuk hobi merkezlerinin açılmasının yanı sıra, gençlerde yaygın olan uyuşturucu kullanımıyla mücadele.
Eğitim, kültür ve spor odaklı projeler: Çocuk ve gençliğe yönelik atölye ve kültürel etkinlikler, işlevsel kütüphane ve bilim merkezi kurulması. Ekonomik destek projeleri: Kadının ve gencin emeğinin değerlendirilmesi, aile ekonomisine katkı sağlamak. Ulaşım ve otopark sorunun giderilmesi.
 
"ÇEVRE KORUMA PROJELERİ"
Çevre, su havzası ve orman koruması, geri dönüşüm, hayvan haklarının uygulanması ve tarımsal üretimin desteklenmesi.
Biz gençlerimizi iyilerle ve iyiliklerle buluşturacağız.
Kütüphane Geleneği Teknoloji İle Buluşturacağız
İlçemiz Medler, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Kommenler, Osmanlı Ve Daha Pek Çok Medeniyete Ev Sahipliği Yapmıştır. Vakfıkebir ‘e Teknolojik Bir Tarih Ve Kültür Kütüphanesi Yapılacaktır.
 
"GENÇLERİ BAĞRIMIZA BASACAĞIZ"
Ders saatleri dışında gençler için spor mekan ve alanlarının oluşturacağız.
Tesis de yapmak yetmez. Sportif eşgüdüm şarttır. Sağlıklı yaşam için spor alanlarını yaygınlaştırıp, Yürüyüş ve bisiklet yolları yapacağız. Kültürel ve tarihi dokuyu ihya edeceğimiz.
Yaşlıların yaşam kalitelerini yükseltecek projeleri hayata geçireceğiz.
Lise, üniversite ve çalışan gençliğe yönelik etkinliklere ağırlık vereceğiz.
Üniversite öğrencilerine belediye bünyesinde kısa süreli çalışma alanları oluşturacağız, emekliler evi’ ve kreşler açacağız. Bizler belediye başkanlığına halkımıza hizmet için geliyoruz.
Sosyal merkezler kuracağız ve O merkezlerde dinlenme yerleri, spor alanları, kütüphaneler, yeşil alanlar, düğün salonları olacaktır. AVM’ler esnafımızı öldürmedi mi? Esnafı yaşatmazsanız kalkınamazsınız. AVM’lerle alakalı projelerimiz var.
"HEDEFLERİMİZDEN BİRİ YAYLA TURİZMİ"
Karadağ yaylasına tesisler yapılarak yaz ve kış turizmi özendirilecek. Sivri tepeye yapılacak teleferikle yamaç paraşütü sporu yapılacak tır. Butik ve tematik müzelerin devamı gelecek.
Vakfıkebir’in daha bilimsel yönetilmesi. Bu noktada kentin geleceğine yön vermesi gerektiğine inandığım İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası gibi sivil toplum örgütlerinin yaptığı bilimsel çalışmalara şimdiye kadar değer verilmese de bizim dönemimizde değer vereceğiz. Bu kentin
gelişiminde bilimi ve bilimsel çalışmalara imza atan sivil toplum kuruluşlarına gereken değeri ve saygıyı göstereceğiz. Bu sivil toplum kuruluşlarımızla Vakfıkebir için “Sürdürülebilir Kalkınma Politikasını hayata geçireceğiz. Vakfıkebir için “Sürdürülebilir Kalkınma Projesiyle” doğanın çevrenin ve kaynaklarımızın sadece bugün için değil gelecek nesillere bırakılması için bir belediyecilik yönetimini hayata geçirmek istiyoruz. İnsanlarımızı mutlu etmek en temel önceliğimiz olacak.
"SAĞLIKLI VE GÜVENİLİR BİR ŞEHİR" 
Sağlık, eğitim, sosyal yardım, kültür ve sanat hizmetlerini şehrin çeşitli merkezlerine dağıtacağız. Herkes bu hizmetlere kolayca; adil bir şekilde erişebilecek. Şehrin merkezindeki standartları şehrin her yerine yayacağız. Yöneticilerin gündelik sorunları çözerek yasam kalitesini yükseltmek yerine, öncelikli ve acil olmayan büyük projelere kaynak harcamaları bugünün kaosunun ana nedenidir. Çevrenin ranta kurban edilmediği, demokrasi ve özgürlüklerin güvenliğe kurban edilmediği bir yönetim anlayışı vaat ediyorum. Akla, bilime, sanata, teknolojiye ve eğitime öncelik veren bir yönetim anlayışı vaat ediyorum. Bu kentte yaşayan her bir ferdin hak ve özgürlüklerinin güvencesi olmayı temel ilke kabul eden bir belediyecilik vaat ediyorum.
"GENÇLER… UMUDUMUZ SİZLERSİNİZ. SİZLERİ YANIMIZDA İSTİYORUM"
Bu yolculukta el ele kol kola vereceğiz ve siz kazanacaksınız. Başlatmış olduğumuz seçim kampanyasına destek vermenizi istiyorum. Duymayana duyurun. İnanmayanı inandırın. Umudu ve geleceği hep birlikte inşa edelim. Kadınlar… Vakfıkebir tam anlamıyla kadın dostu bir kent olacak.
Kadınların yönetimde eşit temsil edilmeleri destekleyecek. Vakfıkebir kadınlar için güvenli hale gelecek. Siz olmadan kazanmamız imkânsız. Bu yolculuğun sonunda asıl kazanan siz olacaksınız. Ben kadınların emeğine, inancına ve değiştirici gücüne çok inanıyorum.
Kimseyi ayırmayan, herkesin sesine kulak veren, ortak akılla herkesin ortak menfaatine çözümler üreten ve kesinlikle sizlere değer veren, emanetinize ve kaynaklarınıza sahip çıkan, israfa son veren bir yönetim inşa edeceğiz. Allah yardımcımız olsun. Bu şehirde ortak yaşamı yeniden hayata geçirmeye sözüm var. Seçen kadar seçmeyenin de yönettiği bir Vakfıkebir için sözüm var. Çok ama çok çalışacağız. Kazanacağız ve hep birlikte tarih yazacağız.