AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon’da hazırlıklarını sürdüren Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Sporcularını ziyaret etti.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon’da hazırlıklarını sürdüren Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Sporcularını ziyaret etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek, sporcuların performanslarını geliştirmesinin yanı sıra sosyal ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla kurulan TOHM’daki sporculara destek olup, moral aşılayan CORA, merkezdeki her spor branşının çalışma alanlarını tek tek inceledi.

Atletizm, Boks, Curling, Güreş, Tenis, Karate ve Yüzme olmak üzere 7 branşta toplam 54 sporcusu bulunan TOHM’dakiçalışma prensibi ve sporculara sunulan gerek beslenme gerekse de sağlık hizmetlerinden memnun kalan Milletvekili Salih Cora, aralarında 2019 AIBA Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli’nin de bulunduğu Balkanlar, Avrupa ve Türkiye’de düzenlenen turnuvalarda madalyalar kazanan sporculara seslendi.

“TOHM BİZZAT DEVLETİN SPORCU ELİNİ UZATTIĞI MERKEZDİR”

Milletvekili Cora, “Bizim devlet olarak en çok gurur duyduğumuz yatırım TOHM’lardır. Bir sporcu nasıl yetişir? Kulüpte yetişebilir, federasyon bünyesinde yetişebilir ama TOHM bizzat devletin sporcu elini uzattığı merkezdir. TOHM’lar sporcuların eğitiminden konaklamasına, iaşesinden malzeme yardımına kadar devletin sporcu elinden tuttuğu bir projedir. TOHM’ların ilk kez kanunla düzenlenmiş konumu vardır. Bu da devletin sporcuya bakış açısını gösteriyor. Her bir sporcu,Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamaktadır. Bu da sporcu üzerindemilli bir sorumluluk ortaya koyuyor. Çünkü o ortamda Türkiye’yi temsil ediyorsunuz.Bunusadece spor olarak değil, vatan görevi olarak da değerlendirmek gerekiyor. Sizler devletin spordaki tohumlarısınız. İyi bir tohum, iyi bir toprakla buluştuğunda iyi bir ürün ortaya çıkar. Devletimiz sizin gibi sporcuları TOHM’larda yetiştirerek iyi sporcular ortaya çıkarmaya çalışıyor. Sizlere güveniyoruz. Başarılar diliyoruz. Sizler Türkiye’nin geleceği olacaksınız, Trabzon’da hatta Türkiye’de isimleri ezberlenen sporcular olacaksınız. Hiç bırakmayın, pes etmeyin. Azimli, güçlü, iradeli ve kararlı olun. Hepinize yürekten inanıyoruz.” dedi.

“SPORCULARIMIZIN HER TÜRLÜ İHTİYAÇINI DEVLETİMİZ KARŞILIYOR”

Milletvekili Cora’nınTOHM’a yaptığı ziyaretten ötürü büyük bir mutluluk duyduklarını ve onur duyduklarını dile getiren Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Sayın Milletvekilimiz Salih Cora’nın TOHM’u ziyareti hem bizleri hem de sporcularımızı mutlu etmiş ve onurlandırmıştır. TOHM ve SEM (Sporcu Eğitim Merkezi) sporcularımız başarı ve derecelerine göre önce SEM'e sonra gelişim gösterdikten sonra TOHM'a geçerek uluslararası yarışmalara hazırlanıyorlar.

Merkezlerdeki sporcularımızın her türlü ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığı karşılanıyor. Amacımız 2021, 2024 ve 2028 olimpiyatlarına sporcu yetiştirmek. Şu anda Trabzon ilinden 8 sporcu judo,boks,atletizm branşlarında olimpiyat kotası için mücadele ediyor.Judo branşında bir sporcumuz kota alarak olimpiyatlara katılmaya hak kazandı.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Milletvekili Cora, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nin Trabzon’a kazandırılmasında emeği geçen BaştaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere önceki dönem bakanlarına ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na teşekkür etti. Cora, “Bu tesisin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, her türlü imkanı bizlere sağlayan eski Gençlik ve Spor Bakanımız Faruk Nafiz Özak ve önceki dönem bakanlarımıza, aynı zamanda Merkezin tüm eksikliklerini gideren ve sporcularımızın en iyi şekilde olimpiyatlara hazırlanmasında desteğini eksik etmeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’na teşekkür ederim.” dedi.