AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Balta, mesajında, "1829 yılından bugüne üzerinden 200 yıla yakın zaman geçmiş olmasına rağmen idari teşkilatımızın bir parçası demokrasinin özü muhtarlık kurumu halen dimdik ayakta, hizmetlerini sürdürüyor. Demokrasinin bir gereği olarak bizzat vatandaşlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarlarımız, görev yaptıkları mahallelerdeki sorunu çözümü, vatandaşların talep ve beklentilerini yerine getirilmesi yolunda, kamu idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden önemli birer hizmet odaklarıdır. Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık, fedakârlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir. Yakın mesai arkadaşlarım olarak gördüğüm muhtarlarımız da bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler. Dolayısıyla muhtarlarımızla karşılıklı istişare ve fikir alışverişinde bulunarak şehrimizin problemlerine çare üretiyoruz. İnşallah el birliğiyle bu güzel şehrin bütün sorunlarını en asgari seviyeye indireceğiz.
Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi "muhtar, mahallesinin milletvekilidir, belediye başkanıdır, hatta cumhurbaşkanıdır. 15 Temmuz akşamı muhtarlarımızın gösterdiği cesur duruş ve liderlik darbe teşebbüsüne karşı milletimizin elde ettiği zaferin başlıca etkenlerinden olmuştur. AK Parti olarak muhtarlarımıza hak ettiği değerin verilmesi, talep ve ihtiyaçlarının gözetilmesi konusunda hassasiyet göstermekteyiz. Son 14 yılda muhtar maaşları ve diğer hususlarda atılan adımlar bunun göstergesidir. Bu anlamda; Türkiye'nin ekonomisi büyüdükçe, imkânlar arttıkça, muhtarlarımıza verilen desteklerde daha artacaktır.
Başta Trabzon’da görev yapan tüm Türkiye'deki Muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü kutluyorum. Hayatını kaybeden muhtarlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Muhtarlarımızla birlikte çalışmaktan büyük keyif aldığımızı belirtiyor, Muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.