MHP Vakfıkebir İlçe Teşkilatının bayramlaşma programına katılan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekili ve MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, “Bayram sonrası kabine değişikliği ve bazı bakanlıkların MHP'ye verileceği' yönündeki kamuoyu iddialarına sert tepki göstererek, "Bizim bir beklentimiz yok. Cumhur İttifakı adı üstünde milli bir ittifaktır. Hiçbir pazarlığa, çıkara, al ver pazarlığına dayanmayan, artık açık seçik katmerli bir şekilde ortaya çıkmışken bunu tartışmak abesle iştigaldir. Bizim gündemimizde böyle bir konu söz konusu değildir" dedi.



Bayram dolayısıyla geldiği baba ocağı Vakfıkebir de ilçe teşkilatının düzenlediği bayramlaşma törenine katılan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekili ve MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, parti teşkilatı mensuplarının ve hemşerilerinin bayramını kutlayarak gündeme dair konularda açıklamalarda bulundu. Bayramlaşma programına MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, Kadın Kolları Başkanı Emine Şaffak, Ocak Başkanı Mehmet Erkan, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. Milletvekili Kalyoncu yaptığı açıklamada şunları söyledi.
"HEDEFLERİN BÜYÜK KISMI GERÇEKLEŞMİŞTİR"
Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu; Bir seneyi geride bırakan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili değerlendirmede bulunarak konuşmasına başladı. Kalyoncu, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değişikliğinden murad edilen hedeflerin çok önemli bir kısmı gerçekleşmiştir. Nedir onlar? Birinci ilke yönetimde istikrar, temsilde adalet. Türkiye bir takım gerek yürütmedeki çok başlılıktan gerekse de sürekli hükümet tartışmalarından kurtulmuştur. Yapılan referandum 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde milletimiz tarafından bu doğrultuda teyit edilmiş, tescil edilmiş ve mühür vurulmuştu. İkinci önemli konu temsilde adalet. Bu kamuoyunun dikkatinden kaçan bir husus. Dikkat ederseniz şuanda TBMM'de 9 siyasi parti bulunmakta ve 5 siyasi parti grubu bulunmaktadır. TBMM tarihinde en yüksek temsiliyete 24 Haziran seçimde oluşmuştur. Hiçbir parti kendi başına kanun çıkarma imkanına sahip değildir. Bu ne demektir. Bu demokrasinin hedeflerinin gerçekleşmesi demektir. Ne dedik, yönetimde istikrar temsilde adalet. Yönetim, yürütme erki, yasama erkiyle uzlaşma zorunda, yasama da bir kanun çıkarırken kendi içinde uzlaşma aramak zorunda. Bu da, demokrasinin iki temel şartını çok büyük bir oranda gerçekleştirdiğini gösterir. Yok, 'tek adam rejimi gelmiş', yok 'diktatörlük gelmiş', bunların hiçbiri doğru değildir. Türkiye çok daha ileri bir demokratik merhaleyi gerçekleştirmiştir. Şimdi bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesi ve işletilmesi sürecindeyiz. Yaptığımız da budur. 1 yıllık performansına baktığımızda uygulamaya ilişkin kurum ve kuralların yerleşmesine yönelik çalışmalarımız da devam edecektir. Bunu da önümüzdeki ekim ayında, 1 Ekim'de TBMM başladığında bu gayretlerimizi de hep birlikte yine uzlaşma içerisinde devam edeceğiz. Artık TBMM'de CHP'nin ve bir takım diğer partilerin iddialarının aksine kanunlar uzlaşmayla çıkmaktadır. Tartışarak, gerçek bir demokratik uzlaşma tesis edilmiştir. Bu Türkiye bakımından çok önemli bir kazançtır. Aynı zamanda Türkiye'yi de dışarıya karşı çok güçlü bir hale getirmektedir. Biz hem yönetimde istikrar, temsilde adalet derken aynı zamanda güçlü hükümet güçlü yürütme ilkesi de büyük ölçüde gerçekleşmektedir. Ülkenin karşı karşıya kaldığı sorunlar, tehdit ve tehlikeler de bu yönetim gücüyle birlikte daha etkin bir şekilde karşılanmaktadır. Bu ekonomide de böyledir, diğer dış alanlarda da, askeri alanlarda da böyledir. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde Türkiye yerli ve milli savunma sanayisini de yüzde 70'lerden yüzde 100'lere çıkarmak suretiyle sadece bölgemizde değil dünyada büyük bir süper güç olma ilkesine adım adım yürüyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin de nihai amacı budur. 2023'te lider ülke Türkiye, 2053'te de süper güç Türkiye hedefidir" dedi.
“İYİ PARTİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU”
Geçtiğimiz hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye geçen ülkücülere yaptığı çağrıya da değinen Kalyoncu, "Fikren bizimle beraber olmalarına rağmen fiziken ayrı düşmüş arkadaşlarımızı da tekrar yuvamıza, Milliyetçi Hareket Partisine davet ediyoruz. Bir şekilde Milliyetçi Hareket Partisinden ayrılmış bulunan ülkü neferlerinin tekrar teşkilatlara dönme çağrısı büyük bir fırsattır. Bu çağrının altında ülkemizin yaşadığı bu zor durumlar karşısında birlik ve beraberlik içinde bulunmamız gerekliliği vardır. Ülkücünün yeri ve yuvası Milliyetçi Hareket Partisidir. Bu bayram vesilesiyle kırgınlıkları ortadan kaldıralım, gelin birlikte güçlü olalım" diye konuştu.
"BİZİM BİR BEKLENTİMİZ YOK"
Bayram sonrası kabine değişikliği ve bazı bakanlıkların MHP'ye verileceği' yönünde iddialar olduğunu söyleyen Kalyoncu şunları söyledi: "Bizim ne bir beklentimiz var ne de biraz evvel de bahsettim ‘Cumhur İttifakı adı üstünde milli bir ittifaktır.’ Hiçbir pazarlığa, çıkara, al ver pazarlığına dayanmayan artık açık seçik katmerli bir şekilde ortaya çıkmışken bunu tartışmak abesle iştigaldir. Sayın Cumhurbaşkanı Hükümette birlikte mesai yapacağı sayın bakanları bundan evvel de eski sistemde nasıl yapıyorsa onun takdirini yapacaktır. Bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak gündemimizde böyle bir konu söz konusu değildir." Dedi.