AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cora, mesajında, 5 Aralık 1934'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde "kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı" veren yasanın kabulüyle her yıl 5 Aralık'ın "Kadın Hakları Günü" olarak kutlandığını anımsattı.

BAŞÖRTÜLÜ KADINLAR AK PARTİ İLE MECLİSE GİREBİLDİ

Cora, "Kadınlar, toplumumuz ve dinimizde önemli bir yere sahiptir. Kadın bir anne, eş, evlat ve kardeştir. Kadın, hayatımızın her alanına renk katan, hayat veren kıymetlilerimizdir. AK Parti olarak biz de aileye ve kadınlarımıza hak ettiği değeri veriyoruz. Her yönüyle pozitif ayrımcılık yaptığımız kadınlara yönelik 2002 yılından bugüne kadar çok sayıda yapısal reform yaptık, yasal düzenlemeleri hayata geçirdik, geçirmeye de devam edeceğiz. Kadınlarımızın siyasi temsilinde, bürokrasi, akademik, ticaret, iş ve sosyal hayattaki varlığında son 18 yıldır ciddi mesafeler kaydettik. Bakıldığında hükümetimizde 2 kadın bakanımız görev yapmaktadır. Yine 2002 yılında kadın milletvekili sayısı 24, kadın temsil oranı 4,4 iken şimdi kadın milletvekili oranı yüzde 17,3'e yükselmiştir. Bugün Gazi Meclisimizde 54'ü AK Parti'den olmak üzere 101 kadın milletvekili vardır. 5 Aralık 1934'teki yasa ile kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı verilse de bu, vesayet organlarının inisiyatifine terk edildi. Özelikle 28 Şubat sürecinde kamusal alan safsatasıyla başörtülü kadınlar hem kamu kurumlarından hem siyasetten men edilmiştir. Daha sonra AK Parti döneminde Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesi ve kararlı mücadelesi sonucunda 2014 yılında başörtülü milletvekilleri meclise girebilmiştir." dedi.

SİYASETİN YANI SIRA İŞ GÜCÜNE KATILIM ORANINI DA ARTIRDIK

Milletvekili Cora, AK Parti döneminde kadınların yönetici olma ve iş gücüne katılım oranlarının arttığını da söyledi. CORA, "Hükümetimiz döneminde kadınların yönetici olma oranını yüzde 34’lere çıkardık. Kadınların iş gücüne katılma oranını ise yüzde 37’lere çıkardık. Bu oran iktidara geldiğimizde yüzde 16 seviyelerindeydi." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ EN BÜYÜK KADIN SİYASİ HAREKATIDIR

Cora, sözlerini şöyle tamamladı: "Kadının yer almadığı siyaset, kadınları dışlayan bir yönetim anlayışı sadece kadınlar için değil bütün toplum için büyük bir eksikliktir. Kadınların omuz vermediği, sahip çıkmadığı bir mücadelenin başarıya ulaşması mümkün değildir. AK Parti olarak biz de gücümüzü kadınlardan alan, kadınların liderimiz Recep Tayyip ERDOĞAN‘ın arkasında durmasıyla Türkiye’de değişim ve dönüşüm yaşatan bir partiyiz. Bugün AK Partiyi özetlemek gerekirse 'AK Parti en büyük kadın siyasi harekatıdır.' diyebiliriz."